Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Εγκαινιάστηκε η Έκθεση Αγιογραφίας & Ζωγραφικής με θέμα: «Χαρμολύπη, το Χαροποιόν Πένθος»

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου 2014 στον χώρο της Δημοτικής Χαρτοθήκης της Κοζάνης, στο «Αρχοντικό Λασσάνη», η ομαδική έκθεση Αγιογραφίας και Ζωγραφικής με θέμα «Χαρμολύπη, το Χαροποιόν Πένθος». Τέσσερις καλλιτέχνες, η Χριστίνα Ματιάκη από την Κοζάνη που ήταν και η υπεύθυνη της διοργάνωσης, η Καλουτσάκη Μαρία από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο Κώστας Τσιρακίδης από την Κρύα Βρύση Πέλλας και ο Γιώργος Μπονδούκας από την Αλεξανδρούπολη,  ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσίασαν, με το δικό τους εικαστικό ιδίωμα ο καθένας, το ανάμεικτο συναίσθημα χαράς και λύπης.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ανέστης Κεσελόπουλος, καθηγητής Ηθικής, Ποιμαντικής και Βιοηθικής της Θεολογικής Σχόλης του ΑΠΘ.
Την εκδήλωση πλαισίωσε επίσης και η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ν. Κοζάνης «Οι Τρεις Ιεράρχαι», ψάλλοντας ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 25 Απριλίου με ώρες λειτουργίας:
Πρωί: Δευτέρα- Παρασκευή 10:00 - 13:00
Απόγευμα: Πέμπτη 10 & 24 Απριλίου 18:00 - 20:00
Θα  κλείσει δε με αναστάσιμο επίλογο στις 25 Απριλίου, 6:30 το απόγευμα, από τον Αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο Σταμπλιάκα, εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης.

Γ.Μαστρ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας