Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Δημοτική Κίνηση ‘Κοζάνη Τόπος να ζεις’Με απευθείας ανάθεση το έργο για την εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα από τον Δήμο Κοζάνης! Γιατί;

Παρουσιάστηκε στις 15-4-2014 από το Δήμαρχο Κοζάνης κ. Μαλούτα η ηλεκτρονική εφαρμογή e-δημότης κόστους 15.990,00 € με ΦΠΑ που ως στόχο έχει όπως αναφέρθηκε την άμεση, γρήγορη και με σύγχρονο τρόπο επικοινωνία του Δήμου με τον πολίτη και τον επισκέπτη μέσω κινητής τηλεφωνίας.
Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να ζεις» συμφωνεί και επικροτεί κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση όμως το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί για μία ακόμη φορά έπρεπε να επιλεγεί η μέθοδος της απευθείας ανάθεσης και όχι του ανοιχτού διαγωνισμού;

H Δημοτική Κίνηση γνωρίζοντας το θέμα μέσω της ανάρτησης της απόφασης Δημάρχου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ προχώρησε σε ερώτημα προς το Δήμαρχο στις 1-4-2014 θέτοντας συγκεκριμένα ζητήματα με κυριότερο το γιατί προτιμήθηκε η απευθείας ανάθεση από τον ανοιχτό διαγωνισμό[1]. Η απάντηση[2] που πήραμε στις 11-4-2014 από τον Δήμαρχο έβριθε τεχνικών λεπτομερειών και ενημέρωσης για το ποιόν της εταιρίας αλλά για το συγκεκριμένο θέμα σιγή ιχθύος. Αντ΄ αυτού υπήρξε προσπάθεια εμπλοκής του Λευτέρη Ιωαννίδη λέγοντας ότι συμμετείχε άτυπα στην οικονομική επιτροπή που ενέκρινε το έργο. Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινιστεί ότι:
  • Ο Λευτέρης Ιωαννίδης συμμετέχει όντως άτυπα σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής θέλοντας να έχει καλύτερη ενημέρωση και μη έχοντας φυσικά δικαίωμα ψήφου.
  • Στην οικονομική επιτροπή αποφασίζεται η δέσμευση πίστωσης ενός έργου και όχι ο τρόπος εκτέλεσης του (απευθείας ανάθεση ή δημοπράτηση).
  • Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ο Λευτέρης Ιωαννίδης δεν παρευρέθηκε!
Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω καθώς και μετά από έρευνα αγοράς η Δημοτική Κίνηση υποστηρίζει ότι κακώς επελέγη η απευθείας ανάθεση του έργου αφού η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν θεωρείται ιδιαίτερα εξεζητημένη και θα μπορούσε να αναπτυχθεί και από άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο και διαθέτουν τα ¨εχέγγυα την τεχνογνωσία και την απαραίτητη εμπειρία¨ που θα προδιαγράφονταν στα Τεύχη Δημοπράτησης, με ενδεχομένως πολύ καλύτερη οικονομική προσφορά.
Τέτοιες ενέργειες δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά και σκέψεις περί ευνοϊκής αντιμετώπισης κάποιων και θα έπρεπε από καιρό να έχουν εκλείψει απ΄ τον πολιτικό μας βίο όμως δυστυχώς η πραγματικότητα διαψεύδει τις προεκλογικές εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής.


[2] Απάντηση του Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας