Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Στο ΕΣΠΑ η ένταξη του έργου βελτίωσης κυκλοφοριακών συνθηκών και οδικής ασφάλειας στους δρόμους της Κοζάνης. Υπεγράφη η σχετική πράξη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή.

Την ένταξη του έργου «Βελτίωση Κυκλοφοριακών Συνθηκών και Οδικής Ασφάλειας στις Αρτηρίες Κοζάνης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία - Θράκη υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, παρουσία του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα. Το έργο προϋπολογισμού 1.815.000 €
αφορά στην εκσκαφή - φρεζάρισμα των οδών για την απομάκρυνση του παλαιού ή φθαρμένου οδοστρώματος, τη διάστρωση ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης για την εξάλειψη επιφανειακών οδών, την τοποθέτηση απαιτούμενης ρυθμιστικής σήμανσης και τη δημιουργία κυκλικών κόμβων. Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στους εξής δρόμους:

1.    Φον Κοζάνη (από Ειρήνης έως Βουλγαροκτόνου)
2.    Φιλίππου Β (Από Σαλαμίνος έως κόμβο με οδό Βερμίου)
3.    Ολύμπου (από Γκέρτσου έως Αθηνάς, από «Λαϊκή» έως Γκέρτσου, Συνδετήριο Τμήμα προς Αριστοτέλους)
4.    Ιωνίας (από κόμβου Κροκού έως «γέφυρα»)
5.    Θερμοπυλών (από Νικομηδείας έως 11ης Οκτωβρίου)
6.    Σαλαμίνος (από Νικομηδείας έως Φιλίππου Β)
7.    11ης Οκτωβρίου (από Βενιζέλου έως κόμβο Κρόκου)
8.    Μαμάτσιου (από Δημοκρατίας έως Μοναστηρίου)
9.    Προύσης (από 11ης Οκτωβρίου έως Σμύρνης)
10. Αριστοτέλους (από «Λαϊκή» έως 11ης Οκτωβρίου)
11. Θεσσαλίας (από Εδέσσης έως Βεροίας)
12. Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου (από όρια γηπέδου έως 3ης Σεπτεμβρίου
13. Παύλου Χαρίση (Ο.Τ. 281)
14. Πάρκο Σιδηροδρομικού Σταθμού
15. Βεροίας (από πάρκο Σιδηροδρομικού Σταθμού έως Ολύμπου)
16. Στάμκου Αναστασίου (Ο.Τ. 115)
17. Κύπρου (από Δημοτικό Σχολείο έως Κοσμά Αιτωλού)
18. Στρατηλατών (από Κύπρου έως Τσάτσου)
19. Αμυγδαλέων (Ο.Τ. 135)
20. Κοσμά Αιτωλού (από Αμυγδαλέων έως Κύπρου)
21. Ερρίκου Σλήμαν (από Ι. Κακρίδη έως Θ. Κολοκοτρώνη)
22. Αγίας Παρασκευής (από Καπ. Ηλία έως Έλλης Λαμπέτη
23. Τυφοξύλου
24. Διονυσίου Επισκόπου (από Γ. Τιόλη έως Δ. Αργυριάδη)
25. Γκέρτσου (από Τριών Δέντρων έως 11ης Οκτωβρίου)


Επίσης θα δημιουργηθούν τρεις κυκλικοί κόμβοι για την κυκλοφοριακή διευθέτηση και την ασφαλέστερη διέλευση των πεζών στις συμβολές των οδών Φιλίππου, Σμύρνης, Περγάμου, Νικομήδειας, Θερμοπυλών, Σαλαμίνος και Προύσης ενώ θα γίνει ανάπλαση των κόμβων Νοσοκομείου και Γκέρτσου Αριστοτέλους. Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε έκταση 69.992 τ,μ. και αποσκοπεί στην κυκλοφοριακή διευθέτηση και ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και κυρίως των πεζών στην πόλη της Κοζάνης ενώ παράλληλα στοχεύει στην βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τόνισε μεταξύ άλλων «με ιδιαίτερη χαρά υπογράφουμε σήμερα ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα δώσει μια σημαντική ανάσα πνοής και βελτίωση στην καθημερινότητα όλων των κατοίκων που κινούνται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Είμαι σίγουρος ότι και με αυτό τον τρόπο τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία της κοινοτικής αλληλεγγύης πιάνουν τόπο με τον καλύτερο τρόπο». 

Την πολύ καλή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και σε έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και πρόσθεσε «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που σχετίζεται με την οδική ασφάλεια στους δρόμους της Κοζάνης του μεγαλύτερου Αστικού κέντρου της Περιφέρειας που θα διασφαλίσει την ασφάλεια πεζών και οδηγών αλλά και θα στηρίξει την απασχόληση καθώς θα δημιουργηθούν αρκετές θέσεις εργασίας στην φάση κατασκευής του».

1 σχόλιο:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ είπε...

Αξιότιμοι κύριοι των πολιτικών μας αρχών, τι ωραία τα περιγράφετε τα έργα που θα γίνουν, γιατί τα υπογράψατε ,μέσα στην Κοζάνη, φτού σας να μην σας ματιάσω ,για να έχετε καλή ημέρα διότι είναι και η αρχή της.Αυτόν τον ρημαδιασμένο τον δρόμο ΚΟΖΑΝΗ-ΣΕΡΒΙΑ και ιδιαίτερα την παλαιοταλεποριμένη ΓΕΦΥΡΑ στο αεροδρόμιο , πότε έχετε σκοπό να την φτιάξετε? Από την έξοδο της πόλης μέχρι και το αεροδρόμιο απο οτι γνωρίζω, υπάρχει μελέτη απο την εταιρία της ΕΓΝΑΤΙΑΣ εδώ και 10 χρόνια. Βάλτε την σε ένα πρόγραμμα επι τέλους για να δούμε και εμείς οι επισκέπτες σε καθημερινή βάση στην Κοζάνη ενα καλό για ολόκληρη την περιοχή και ιδιαίτερα για όλους τους ταξιδιώτες.Προς το ai-vres επιτρέπετε και να το αναρτήσετε, αν θέλετε.-

Το Προφίλ μας