Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Δημοσκοπήσεις σε «θολό» τοπίο…

του Παναγιώτη Πλιάτσιου, «Πρωινός Λόγος», 12/04/2014
 Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αμέσως μετά την περίφημη, πλέον, υπόθεση Μπαλτάκου, αλλά και τις ημέρες που «έπαιξε» η είδηση για την έξοδο της χώρας μας στις αγορές μάλλον ήρθαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη σύγχυση για το προεκλογικό πολιτικό περιβάλλον, τη δεδομένη χρονική στιγμή, παρά να μας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα.
Πολλές μετρήσεις, με πολλά διαφορετικά αποτελέσματα, αλλά και μεγάλες αποκλίσεις ως προς τα ποσοστά όλων, σχεδόν, των κομμάτων, έρχονται να προκαλέσουν εύλογες απορίες, να δημιουργήσουν ερωτηματικά, αλλά και να συνθέσουν ένα μάλλον «θολό» τοπίο, περίπου 45 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Για μια, λοιπόν, ακόμη φορά θα σημειώσουμε πως τόσο οι συνέπειες τόσο της υπόθεση Μπαλτάκου, όσο και η επήρεια, στο εκλογικό σώμα, της επιτυχούς εξόδου της Ελλάδας στις αγορές θα πρέπει να υπολογιστούν ψύχραιμα και ουσιαστικά μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Είναι βέβαιο πως οι αμέσως επόμενες δημοσκοπήσεις θα δείξουν μια άνοδο της Νέας Δημοκρατίας, ίσως και της Ελιάς-ΠΑΣΟΚ, λόγω ακριβώς της θετικής εξέλιξης με τις αγορές.
Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις που θα γίνουν μετά από 10-15 ημέρες από σήμερα, εφόσον δε μεσολαβήσουν άλλες ανατρεπτικές εξελίξεις στην πορεία, θα μας δώσουν περισσότερο ασφαλή συμπεράσματα ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών. Μέχρι τότε κόμματα, ΜΜΕ και πολίτες ίσως θα πρέπει να είναι περισσότερο επιφυλακτικοί…

Υ.Γ. Αυτός είναι και λόγος μη σχολιασμού, από τη «Γνώμη», των τελευταίων μετρήσεων διάφορων εταιριών δημοσκοπήσεων…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μπουρδες

Το Προφίλ μας