Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Οδηγίες προς ναυτιλομένους

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Οι φυλές των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πολλές. Πολύχρωμες και ευφάνταστες, όπως η ίδια η ζωή.  Αυτοί που έχουν το δικό τους φανατικό κοινό, οι δήθεν αδιάφοροι, οι μορφονιοί και οι μορφονιές που ελκύουν επί τη εμφανίσει, οι «μεταγραφές», αλλά κι εκείνοι που μπαίνουν για να κλείσει το ψηφοδέλτιο.
Σε όποια, λοιπόν, κατηγορία κι αν ανήκεις, θυμήσου ότι ήσουν και πριν και θα είσαι και μετά στην ίδια πόλη, γειτονιά, χωριό, οπότε πολιτεύσου με τρόπο που να δείχνει ότι είσαι ο εαυτός σου.
Γι’ αυτό μη βγαίνεις φωτογραφίες ούτε ως προσωπογραφία του Βαν Γκογκ (το είδαμε κι αυτό), ούτε ντυμένη με συνολάκι για  μπουζουκτσίδικο με φωτοσοπάρισμα στο φουλ,
γιατί απλά έτσι κινδυνεύεις να μην σε αναγνωρίσουν ούτε οι φίλοι σου. Το αυτό ισχύει και για κάθε δημόσια παρουσία σου που απαιτεί εμφάνιση τόσο όσο. Δηλαδή τόσο όσο να ξεχωρίζεις, αλλά όχι να φαίνεσαι σα να κατέβηκες απο άλλο πλανήτη.
Βάλε φίλτρο στα ποσταρίσματά σου στο facebook. Μη βομβαρδίζεις τους άμοιρους φίλους σου, ενώ αν δεν ήσουν πριν «μέσα» και μην επιχειρήσεις να γίνεις social media μάνιακ για όσο κρατάει η προεκλογική περίοδος.
Οποιους χαιρετούσες, χαιρέτα. Το όψιμο ενδιαφέρον για το συμμαθητή και για τη δέκατου πέμπτου βαθμού ξαδέρφη βρωμάει από μακριά υποκρισία και κανείς δεν ψηφίζει fake άτομα.
Τέλος, άκου περισσότερο και μίλα λιγότερο. Πάντοτε ωφελεί να ακούς τι έχουν να σου πουν οι άλλοι και μάλιστα εκείνοι την ψήφο των οποίων διεκδικείς και για λογαριασμό τους θέλεις να λαμβάνεις αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας