Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Με συνοπτικές διαδικασίες η ψήφιση των θεμάτων για την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων και την κατασκευή ΧΥΤΑΜ στα ΜΑΒΕ από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Με …συνοπτικές διαδικασίες -τέτοια μέρα (Μ. Τετάρτη), τέτοια ώρα (είχε πάει 3:00μμ), με περίπου 17-18 εναπομείναντες περιφερειακούς συμβούλους-, ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία τα δυο θέματα που αφορούσαν  έγκριση -"με ανοιχτό διαγωνισμό"- του τρόπου δημοπράτησης του έργου για την αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων -ποιων εγκαταστάσεων, αφού έχουν κάνει "φτερά" το 50-60% των σιδηρών κατασκευών(!;)-, την κατασκευή ΧΥΤΑΜ και την ανάδειξη τεχνικού συμβούλου επιστημονικής υποστήριξης, στην έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 -12:00-. Καμιά ερώτηση ή διευκρίνιση για μια -έστω- σύντομη τεχνική περιγραφή του έργου. Μια απόφαση …ρουτίνας για ένα έργο 17.614.406  € (!!).

Καταψήφισαν οι σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βογιατζής και Χόλμπα (Λαϊκής Συσπείρωσης - ΚΚΕ), με το αιτιολογικό ότι "βλέπουμε το χορό των εκατομμυρίων να δαπανούνται από την πλευρά του λαού μας για να αποκατασταθούν βλάβες που προξένησε ο καπιταλιστής. Δεν είμαστε αντίθετοι με την αποκατάσταση. Είμαστε αντίθετοι στο σκάνδαλο μεγατόνων των εκατομμυρίων που συνεισφέρει ο λαός μας…". Στην έναρξη της συνεδρίασης ο έτερος επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αντώνης Κύρινας (Εναλλακτική Δράση – ΣΥΡΙΖΑ), επί της διαδικασίας ζήτησε από τον πρόεδρο να εξηγήσει ποια θέματα της ημερήσιας διάταξης συνέτειναν στο "έκτακτο" της συνεδρίασης, συμπληρώνοντας ότι τα θέματα της ΜΑΒΕ είναι πολύ σοβαρά που χρήζουν κάποιας προετοιμασίας και θα έπρεπε να κατατεθούν σε τακτική συνεδρίαση. Θεωρώντας δε τις εξηγήσεις του προέδρου ανεπαρκείς, αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Προς το τέλος της συνεδρίασης, πήγαμε -μας δόθηκε ο λόγος- να "χαλάσουμε" το κλίμα ζητώντας διευκρινήσεις για το τι εννοούσε ο -τέως πλέον- ΥΠΕΚΑ κ. Καλαφάτης όταν στην πρόσφατη -16.12.2013- επίσκεψή του στα ΜΑΒΕ, σε συζήτηση με τους τοπικούς άρχοντες της περιοχής έλεγε ότι "κάποια στιγμή θα συζητήσουμε και το επόμενο βήμα. Τώρα καταρτίζουμε το πρόγραμμα. Υπάρχουν 3-4 κατευθύνσεις σε τομείς που είναι σημαντικοί και σύμφωνοι με την Κοινοτική Νομοθεσία. Είμαστε και υποχρεωμένοι, υπάρχουν ανοιχτά θέματα κυρίως στη διαχείριση των απορριμμάτων, που θα πρέπει να κλείσουμε… Μέσα από συναίνεση θα πάμε. Ότι γίνεται στην Ευρώπη και δεν υπάρχει πρόβλημα, προστατευόμενο από την Περιβαλλοντική Νομοθεσία…"
Η απάντηση; "Να ρωτήσετε τον υπουργό"(!!!).
Καλή Ανάσταση!
Γ. Μαστρ./mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας