Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Δεν συζητάμε πώληση της ΔΕΗ».


Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και ιδιαίτερα το προωθούμενο νομοσχέδιο για την πώληση της μικρής ΔΕΗ, η επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ Γεωργία Ζεμπιλιάδου, υποψήφια Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, συναντήθηκε σήμερα με όλους τους αρμόδιους φορείς της περιοχής μας. Μετά από τις συζητήσεις που είχε μαζί τους, έκανε την εξής δήλωση:
«Δεν συζητάμε κανένα σενάριο πώλησης της μικρής ΔΕΗ.
Δεν είναι ένα συντεχνιακό αίτημα, αλλά η προϋπόθεση επιβίωσης της περιοχής μας.
Είναι η ομόθυμη και ομόφωνη θέση του συνόλου της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας.  
Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα μας προς την Κυβέρνηση. Γι΄ αυτό θα παλέψουμε μέχρι να δικαιωθούμε.
Σε περίπτωση όμως που, παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση προχωρήσει οποιοδήποτε σενάριο πώλησης της μικρής ΔΕΗ, δηλώνω κατηγορηματικά και ξεκάθαρα ότι:
Εφόσον ο συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ κερδίσει τις Περιφερειακές εκλογές της Δυτικής Μακεδονίας, δεν πρόκειται να ορκιστούμε και να αναλάβουμε τα καθήκοντα μας.
Η κεντρική εξουσία πρέπει να αντιληφθεί ότι μείζονες αποφάσεις, και ειδικά σε σημαντικότατους τομείς όπως είναι αυτός της ενέργειας, δεν είναι δυνατόν να παίρνονται ερήμην των τοπικών κοινωνιών.
Η περιοχή μας, η ενεργειακή καρδιά της χώρας, πλήρωσε τεράστιο περιβαλλοντικό τίμημα όλα αυτά τα χρόνια προσφέροντας στη χώρα την απαραίτητη ενέργεια και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να τη μεταχειριστεί μ΄ αυτό τον τρόπο.
Καλώ τους συνυποψηφίους μου να αναλάβουν ανάλογη δέσμευση, εφόσον πιστεύουν πως πάνω απ΄ όλα είναι το συμφέρον του τόπου και όχι τα αξιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας