Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Η σύλληψη Μαζιώτη και η συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας…

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Δε γνωρίζουμε αν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την είχε χθες «στήσει» στον Νίκο Μαζιώτη ή εάν η σύλληψή του προήλθε από σύμπτωση-αξιοποίηση πληροφοριών αυτοπτών μαρτύρων και, φυσικά, από την ικανότητα των αστυνομικών που ήταν στη συμπλοκή.Σημασία έχει πως ο επί χρόνια καταζητούμενος τρομοκράτης, ο οποίος αποφυλακίστηκε εκμεταλλευόμενος την πραγματικά απίστευτη καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης μαζί με τη σύντροφό του, πλέον βρίσκεται στα χέρια των διωκτικών αρχών.
Επίσης έχει ξεχωριστή σημασία πως δεν είχαμε κανέναν σοβαρό τραυματισμό ή κάτι ακόμη χειρότερο στη χθεσινή συμπλοκή, η οποία έγινε στην πλέον τουριστική περιοχή της Αθήνας, και είχε… απ’ όλα:
Πυροβολισμούς, χειροβομβίδες, καταδίωξη, απόπειρα ληστείας, τραυματισμούς, αίματα, περούκες! Ούτε σε αστυνομική ταινία δηλαδή! Ναι, είχαμε τον τραυματισμό δυο τουριστών, ενός αστυνομικού και του ίδιου του Μαζιώτη, αλλά όλα έδειχναν, (τουλάχιστον την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές) πως όλοι ήταν εκτός κινδύνου.

Ωστόσο, εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς και την αρνητική εικόνα που εκπέμπει η χώρα μας στο εξωτερικό, με πολλά ξένα ΜΜΕ να κάνουν λόγο και για «τυφλούς πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας». Την ώρα και τη στιγμή που ο τουρισμός ανακάμπτει εντυπωσιακά, την περίοδο που η πρωτεύουσα κατακλύζεται από τουρίστες, αλλά και το ιστορικό της κέντρο αρχίζει να επουλώνει τις σοβαρές «πληγές» των περασμένων τεσσάρων ετών, έρχεται το χθεσινό περιστατικό να δημιουργήσει νέα προβλήματα. Και αυτό ας το αναλογιστούμε όλοι…

Σε κάθε περίπτωση, ο Νίκος Μαζιώτης (ο οποίος ελπίζουμε να είναι καλά στη υγεία του) πλέον είναι και πάλι πίσω από τα σίδερα. Και αυτή τη φορά, λογικά, όταν παρέλθει το 18μηνο της προφυλάκισής του, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχει δικαστεί για όσα κατηγορείται…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

130 atoma phgan

Ανώνυμος είπε...

περιπου οσα και στον ΜΟΒ ΧΙΧΙΧΙΧιχι

Το Προφίλ μας