Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Άρθρο του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΠΑΡΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ στην εφημερίδα «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»

Το ΠΑΣΟΚ στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα, το στοίχημα των πολιτικών πρωτοβουλιών για να ενώσουμε τους Ελληνες και να ανασυγκροτήσουμε εκ βάθρων τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που δε νοείται χωρίς το ΠΑΣΟΚ.
Πιστεύω βαθιά στην ανάγκη ιδρυτικού γεγονότος για τη δημοκρατική παράταξη, την Κεντροαριστερά, την Ελληνική Σοσιαλδημοκρατία. Σε αυτό το ιδρυτικό γεγονός θέση έχουν όλα τα κόμματα, οι κινήσεις, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες που κινούνται ιδεολογικοπολιτικά στον ίδιο χώρο. Θέση έχουν επίσης οι δυνάμεις της παράταξης στα συνδικάτα, τους συνεταιρισμούς, τα επιμελητήρια.
Η πλειοψηφία όμως ενός τέτοιου Συνεδρίου μπορεί να αναζητηθεί στους εκλεγμένους και στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης στις πρόσφατες εκλογές, γιατί εκείνοι έχουν ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση. Είναι το δικό μας «Επινέ», με την κοινωνία μπροστά.

Με τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι να είναι επιφυλακτικοί αποφασίσαμε στο ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουμε σε Συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης κρατώντας την πόρτα ανοιχτή για όλους.
Η πρότασή μου για το Συνέδριό μας τον Οκτώβριο είναι να πάρει το χαρακτήρα Συνέλευσης Αντιπροσώπων των δημοκρατών πολιτών, παραμερίζοντας τις λογικές των μηχανισμών.
Από τώρα μέχρι το Συνέδριο αυτό που προέχει είναι να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη εθνική διαπραγμάτευση, με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και άρα με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία, να αποκαταστήσουμε την εθνική ενότητα.
Η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια και είναι μια περίοδος που - μετά από τόσες θυσίες - η πατρίδα μας, η κοινωνία της και ο λαός της, είναι βαθιά τραυματισμένοι, βαθιά πληγωμένοι. Οποιος έχει επίγνωση των θυσιών των συμπατριωτών μας και σέβεται τις θυσίες που έχουν κάνει, πιστεύω ότι πρέπει να σταθεί με προβληματισμό πριν πει το «ναι» ή το «όχι» σε αυτό που εμείς πιστεύουμε ότι είναι η κεντρική προτεραιότητα της χώρας: Η πατρίδα μας πρέπει να βγει οριστικά από την κρίση και οι Ελληνες πρέπει να ενωθούμε ξανά.
Και βέβαια ένας λαός και μια κοινωνία δεν ενώνεται παρά μόνον αν υπάρχει ελπίδα, αν υπάρχει προσδοκία και καθαρή στόχευση. Η Κυβέρνηση Εθνικής Ανάγκης έχει αυτή την αποστολή αλλά και η αντιπολίτευση οφείλει να συμβάλει με τη στάση της σ’ αυτήν την εξέλιξη. Ετσι αντιλαμβάνομαι το σεβασμό στις θυσίες του ελληνικού λαού. Η κάλπη είχε μηνύματα για όλους μας αλλά δεν έθεσε ζητήματα σταθερότητας. Το βασικότερο όμως μήνυμα της κάλπης είναι ότι οι πολίτες δε θέλουν πόλωση και μονοκομματικές κυβερνήσεις, αλλά κυβερνήσεις συνεργασίας. Η δημόσια συζήτηση είναι χρήσιμο να επικεντρωθεί σε άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα ο εκλογικός νόμος, και όχι σε σενάρια πρόωρων εκλογών.
Posted: 12 Jul 2014 10:51 AM PDT
«Πιστεύω ότι το συνέδριο της παράταξης πρέπει να πάρει το χαρακτήρα συνέλευσης ισότιμων αντιπροσώπων:
-Πιστοποιημένες διαδικασίες παντού.
- Ανοιχτό μητρώο μέχρι την τελευταία ημέρα.
- Μονοσταυρία παντού.
-Αντιπρόσωπος θα είναι οποίος συγκεντρώνει 20 σταυρούς και πάνω.
-Αντιπρόσωποι χωρίς σταυρούς είναι οι κ. Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος και οι επικεφαλής κομμάτων και κινήσεων που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα (π.χ. Φ. Κουβέλης).
- Όλοι οι άλλοι  ζητάμε 20 σταυρούς. Να γυρίσουμε όλοι στη βάση, να ζητήσουμε την εκλογή μας.  Δηλαδή, 20 άνθρωποι στο εργοστάσιο, στο χωριό, συνταξιούχοι, άνθρωποι στο γραφείο, φίλοι της παράταξης στέλνουν τον αντιπρόσωπό τους. Μόνο έτσι ανταποκρινόμαστε στην κοινωνία»
.
Την πρόταση αυτή κατέθεσε  ο βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας σήμερα από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε στην Αθήνα, τονίζοντας πως  «Αυτή είναι μία πρόταση ανατρεπτική. Ένα ειλικρινές και καθαρό  κάλεσμα να πει η βάση πως θέλει την παράταξη. Να ξαναγυρίσουμε στη βάση, εκεί από όπου όλοι αρχίσαμε. Η βάση θα μας πει πως θέλει το κόμμα, και όχι οι μηχανισμοί, τα συμφέροντα και τα κανάλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας