Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΣΕΕΝ: να δοθεί τέλος στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση, το κράτος του Ισραήλ, για το έγκλημα που διαπράττει εναντίον του λαού της Παλαιστίνης στη λωρίδα της Γάζας. Όλα αυτά με τις ευλογίες των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε
( που καλλιεργεί την πολιτική των ίσων αποστάσεων)οι Ισραηλινοί σφαγιάζουν αμάχους και παιδιά επικαλούμενοι τον κίνδυνο χτυπήματος από τρομοκράτες. Όμως δεκαετίες τώρα οι ίδιοι τρομοκρατούν δολοφονούν και αιματοκυλούν  έναν ολόκληρο λαό γιατί απαιτεί το αναφαίρετο δικαίωμα να έχει πατρίδα και ανεξαρτησία. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο της Ενέργειας και συνολικά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας να καταδικάσουν το έγκλημα που διαπράττετε στην Μέση Ανατολή να εκφράσουν εμπράκτως  την αλληλεγγύη τους να σταθούν στο πλευρό των Παλαιστινίων.

Οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη συνδέονται και με τις συνολικότερες εξελίξεις και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή που εκφράζονται και με τις συγκρούσεις στην Ουκρανία και το Ιρακ κ.α ως αποτέλεσμα της όξυνσης των ανταγωνισμών μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων κυρίως στον κλάδο της ενέργειας. Ανταγωνισμοί που εκφράστηκαν και στην διαδικασία παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και των εξελίξεων στον κλάδο της Ενέργειας στην χώρα μας που την μετατρέπουν σε «ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο» και πεδίο οξύτατων ανταγωνισμών μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων αναδεικνύοντας τους κινδύνους για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της Ελλάδας.



Απαιτούμε άμεσα:

  • Να σταματήσουν τώρα οι αεροπορικές και χερσαίες επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
  • Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους. Να γκρεμιστεί το τείχος διαχωρισμού.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου, πλήρως κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας