Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. κώστα
Με επιστολές τους προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνιο Σαμαρά οι δύο Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, ο Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και ο Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων παρεμβαίνουν (στο πλαίσιο της ποιμαντικής τους διακονίας, έχοντες δικαίωμα και χρέος) για το φλέγον ζήτημα της επιχειρούμενης, από την Κυβέρνηση, πώλησης της λεγόμενης ‘’μικρής ΔΕΗ’’.

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνιο Σαμαρά προτρέπει: ‘’προτού αποφασίσετε δια την υπόθεσιν της Δ.Ε.Η., ακούσατε την φωνήν του λαού, κάνετε διάλογο. Υπάρχουν άνθρωποι σοβαροί, υπεύθυνοι και κατηρτισμένοι να Σας ενημερώσουν ορθώς’’. (kozan.gr, kozani media, ai-vres, kozani.net)
Και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων γράφει: ‘’συντασσόμενοι μετά των θέσεων των Σωματείων Εργαζομένων και της Ενώσεως Τεχνικών ΔΕΗ ΑΗΣ Κομοτηνής, της υπ’ αριθμ. 86/2014 Αποφάσεως του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, των Δημάρχων Κομοτηνής και Μαρωνείας-Σαπών, όπως ενσκύψητε και τροποποιήσητε τον προτεινόμενον Νόμον ιδιωτικοποήσεως του 30% της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και συνεπώς της ιδιωτικοποιήσεως της ΑΗΣ Κομοτηνής με όσα προβλήματα θα προσθέση η τυχόν ισχύς του εις τα ευρύτερα στρώματα και δη εις την περιοχήν μας’’. (romfea.gr)
Χαιρετίζουμε τις παρεμβάσεις των δύο Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών για το ρόλο και το περιεχόμενο της πολιτικής εξουσίας (=διακονίας) και κατανοούμε την ανθρώπινη και κοινωνική ευαισθησία τους για το σύνολο των προβλημάτων του λαού μας.

Η πώληση της ‘’μικρής ΔΕΗ’’, το πέρασμά της δηλαδή από τη δημόσια σφαίρα στον ιδιώτη πλουτοκράτη, αποτελεί το μέρος ενός σχεδίου, μιας φιλοσοφίας και μιας πολιτικής και είναι ένα ακόμα παραπέρα βήμα ‘’προόδου’’ για τη γιγάντωση και τη ‘’δικαίωση’’ του ‘’καπιταλισμού της καταστροφής’’.  
π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
3-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας