Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού

Από το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι ΄΄πτήσεις΄΄ των αιωροπτεριστών που θα συμμετάσχουν στο 28ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού. Η πίστα στην Παλιά Καστανιά του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού ήδη έχει ΄΄υποδεχθεί΄΄ τους πρώτους αιωροπτεριστές οι οποίοι πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες τις πρώτες αναγνωριστικές πτήσεις.
 Η πίστα απογείωσης βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τον οικισμό της Παλιάς Καστανιάς
σε υψόμετρο 1100μ. προσφέροντας εξαιρετική θέα της λίμνης Πολυφύτου, της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων και της γύρω περιοχής. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τις πτήσεις των αιωροπτεριστών μπορούν να βρίσκονται τις ώρες του αγώνα ακόμη και στην πίστα απογείωσης κοντά στους αιωροπτεριστές ενώ οι προσγειώσεις θα πραγματοποιούνται σε επιλεγμένο σημείο στον κάμπο των Σερβίων.
 Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία, τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού και τον Μορφωτικό Όμιλο Καστανιάς. Στις εγκαταστάσεις και στον ξενώνα του Ομίλου στην Παλιά Καστανιά φιλοξενούνται οι αθλητές που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
 Ουσιαστικά διεξάγονται δύο πρωταθλήματα, το 28ο OPEN Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού «ΣΕΡΒΙΑ 2014»   όπου θα συμμετάσχουν και ξένοι αιωροπτεριστές και υπάγεται στην κατηγορία "FAI OPEN Cat.2 Event" της "Διεθνούς Αεροναυτικής Ομοσπονδίας" FAI καθώς και το 28ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου οι επιδόσεις του κάθε Έλληνα αθλητή θα προσμετρηθούν για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ελλάδος, της Εθνικής Ομάδας καθώς και στην παγκόσμια κατάταξη της FAI. Επίσης προσμετρούν στην αξιολόγηση των Σωματείων. Η τοποθεσία που επιλέχθηκε είναι το όρος Τίταρος της οροσειράς των Πιερίων και το όρος Όλυμπος. Κέντρο των αγώνων είναι η Παλιά Καστανιά του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού.


12-18 Ιουλίου - Καθημερινό Πρόγραμμα
12.30-19.00 - Πτήσεις στο αγωνιστικό σκέλος
19 Ιουλίου - Τελευταία Αγωνιστική
12.30-18.00 - Πτήσεις στο αγωνιστικό σκέλος
21.30 - Απονομή Επάθλων στο Πολιτιστικό Κέντρο της Παλιάς Καστανιάς

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πρεπει οπωσδηποτε να παρουν μέρος στο πρωταθλημα
και οι διευθύνοντες την ΜΚΟ
αυτοί ετσι κι αλλιως στα σύνεφα πετάνε
αντε και σε ανώτερα

Το Προφίλ μας