Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Οι πριγκίπισσες του Disney όπως δεν τις έχετε ξαναδεί! Σοκαριστικές ΦΩΤΟ - καμπάνια κατά της ενδοοικογενειακής βίας και της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από μέλος της οικογένειας

Η Σταχτοπούτα, η Άριελ, η Γιασμίν, πριγκίπισσες με τις οποίες μεγάλωσαν και μεγαλώνουν εκατοντάδες κορίτσια. Όλες τους, φιγούρες του Disney. Όλες τους έγιναν σύμβολα κατά της ενδοοικογενειακής βίας. Η ιδέα ανήκει τον Saint Hoax (σ.σ. ψευδώνυμο καλλιτέχνη από τη Μέση Ανατολή). Η εκστρατεία του κατά της βίας που υφίστανται εκατομμύρια γυναίκες από μέλη των οικογένειών τους ονομάζεται Happy never after, sad forever.

Κάθε σκίτσο έχει την ίδια ερώτηση: «πότε σταμάτησε να σου φέρεται σαν σε πριγκίπισσα;». Και ακολουθεί η φράση «δεν είναι ποτέ αργά να βάλεις ένα τέλος σε αυτό».


Ο Saint Hoax έχει σκιτσάρει την Γιασμίν από τον Αλαντίν με μαυρισμένο μάτι και αίματα στη μύτη. Η Σταχτοπούτα έχει κι εκείνη μαυρισμένο μάτι κι αίματα στη μύτη και τα χείλη. Το ίδιο και η Άριελ, η μικρή Γοργόνα.







Ο καλλιτέχνης έχει ξεκινήσει και μια δεύτερη καμπάνια. Ονομάζεται Princest Diaries και αφορά στην σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από κάποιο μέλος της οικογένειάς του.

Κι εδώ «πρωταγωνιστούν» οι πριγκίπισσες. Κάθε αφίσα έχει το ίδιο μήνυμα: «Το 46% των ανηλίκων που βιάζονται, είναι θύματα μέλους της οικογένειάς τους. Δεν είναι ποτέ αργά να αναφέρεις την επίθεση». 





Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας