Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Διαγράψατε για πάντα τις γυμνές selfies σας; Ετσι νομίζετε!

Ερευνητές ανέκτησαν χιλιάδες φωτογραφίες που είχαν «διαγραφεί με ασφάλεια» από μεταχειρισμένα android που αγόρασαν στο eBay
Ερευνητές ασφαλείας προειδοποιούν ότι η "επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων" για συσκευές Android αποτυγχάνει να διαγράψει σωστά τα δεδομένα, αφού εκείνοι κατάφεραν να ανακτήσουν πάνω από χίλιες “ακατάλληλες” φωτογραφίες ανδρών και γυναικών από μεταχειρισμένα τηλέφωνα.

Για τη μελέτη που διεξήχθη από την Avast, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνικές ανάκτησης δεδομένων για να επαναφέρουν στοιχεία από 20 μεταχειρισμένα smartphone που αγόρασαν από το eBay.
Περισσότερες από 40.000 φωτογραφίες ανακτήθηκαν, μεταξύ των οποίων πάνω από 250 selfies του προηγούμενου ιδιοκτήτη με ακατάλληλο περιεχόμενο. Οι ερευνητές ήταν σε θέση να προσδιορίσουν τους προηγούμενους ιδιοκτήτες των τεσσάρων από τα 20 κινητά τηλέφωνα, και περιέγραψαν το ποσό των δεδομένων που κατάφεραν να ανακτήσουν ως «εκπληκτικό».
Η Avast αναφέρει ότι το πρόβλημα οφείλεται στη μέθοδο διαγραφής των δεδομένων που χρησιμοποιούνται από τις συσκευές, αφού η επιλογή της «επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων» διαγράφει μόνο τη διεύθυνση που υποδεικνύει τη θέση των δεδομένων - και όχι τα ίδια τα δεδομένα.
Ένας εκπρόσωπος της Google υπερασπίστηκε το λειτουργικό σύστημα, λέγοντας στο τεχνολογικό site Ars Technica ότι οι ερευνητές πρέπει να χρησιμοποίησαν παλαιότερες συσκευές Android και ότι τα ευρήματά τους δεν αντικατοπτρίζουν τις προστασίες ασφαλείας σε εκδόσεις Android που χρησιμοποιούνται από το 85% των χρηστών.
 Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας