Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Τι θα έχετε χάσει αν δεν κάνετε sex απόψε...

Αν η πρώτη πιθανή απάντηση που σας ήρθε στο μυαλό είναι η ευχαρίστηση από το sex, τότε κάνατε... λάθος.
Το σεξ εκτός από ευχαρίστηση, προσφέρει και 10 άλλα απρόσμενα οφέλη για τον οργανισμό, την ύπαρξη των οποίων, το πιθανότερο είναι πως αγνοείτε!
Δείτε πώς το σεξ προστατεύει τον οργανισμό σας σύμφωνα με τα συμπεράσματα 10 επιστημονικών ερευνών και τι θα χάσετε αν δεν το κάνετε απόψε κιόλας:

Θωρακίζει το ανοσοποιητικό
Έρευνα του Πανεπιστημίου Wilkes αποκαλύπτει ότι όσοι κάνουν τακτικά σεξ έχουν στο αίμα υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων που αναγνωρίζουν και εξουδετερώνουν ιούς, βακτήρια και άλλους «εισβολείς».
Ενισχύει την ερωτική επιθυμία
Σύμφωνα με τη δρ Λώρεν Στράιχερ, επίκουρη καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή Φάινμπεργκ του Πανεπιστημίου Northwestern, το σεξ αυξάνει την ενυδάτωση του κόλπου, τη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα και την ελαστικότητα του κόλπου, με αποτέλεσμα η εμπειρία να γίνεται πιο ευχάριστη και να τονώνεται η ερωτική επιθυμία.
Ρίχνει την πίεση
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το σεξ ρίχνει την αρτηριακή πίεση, ιδίως την συστολική. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τον αυνανισμό.
Βοηθά να κάψετε θερμίδες
Μελέτη έχει δείξει πως κατά μέσον όρο οι άντρες καίνε 4 θερμίδες το λεπτό, ενώ οι γυναίκες 3.
Προστατεύει από το έμφραγμα
Δεν βλάπτει την καρδιά, όπως ίσως πιστεύατε, αλλά αντιθέτως την ωφελεί, καθώς ο καρδιακός παλμός αυξάνεται μεν στη διάρκειά του αλλά σε ανεκτό βαθμό. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, μεσήλικες άντρες που έκαναν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν κατά 50% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιοπάθεια σε σύγκριση με όσους σπανίως έκαναν σεξ.
Μειώνει τον πόνο
Κατά τη διάρκεια του σεξ παρατηρείται αύξηση των επιπέδων της οξυτοκίνης, που έχει καλά τεκμηριωμένες αναλγητικές ιδιότητες. Μάλιστα, το ίδιο συμβαίνει και όταν υπάρχει ερωτική διέγερση χωρίς οργασμό.
Προσφέρει προστασία από τον καρκίνο του προστάτη
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of the American Medical Association», η εκσπερμάτωση τουλάχιστον 21 φορές το μήνα προστατεύει από τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου.
Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου
Η ορμόνη προλακτίνη που εκκρίνεται μετά τον οργασμό προκαλεί χαλάρωση και υπνηλία.
Διώχνει το στρες
Η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει μία χημική ουσία στον εγκέφαλο που «ξυπνάει» το κέντρο της ευχαρίστησης και της χαλάρωσης.
Βοηθά την... κύστη σας!
Έχει αποδειχθεί ότι το σεξ δυναμώνει τους μύες της πυέλου, προστατεύοντας τις γυναίκες από την ακράτεια ούρων.

Θέλετε κι άλλα;

Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας