Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

3ημερη εκδρομή στην Τήνο Travel for you

 Εκδρομή 3ήμερη στην ΤΗΝΟ (11-14/9/2014)  120€ το άτομο


 Η  Τιμή περιλαμβάνει τη μετακίνηση , τη διαμονή με Πρωινό σε 4* Ξενοδοχείο ενός της Τήνου και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Στην επιστροφή περιλαμβάνεται και Επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ.




ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ                                           ΑΠΟ 11-14/09/2014

1η Ημέρα:   
 Αναχώρηση το βράδυ από την πόλη μας με τελικό προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας

2η Ημέρα:
  Άφιξη το πρωί στη Ραφήνα. Τακτοποίηση στο καράβι και απόπλους για το νησί της Μεγαλόχαρης. Μετά το τετράωρο ταξίδι μας στη θάλασσα, φτάνουμε στο λιμάνι της Τήνου. Μετά την άφιξη μας στο λιμάνι παίρνουμε δρόμο για το ξενοδοχείο όπου θα γίνει η τακτοποίηση των αποσκευών. Ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια θα ετοιμαστούμε για τη επίσκεψη στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας. Το μοναστήρι αυτό είναι το μέρος όπου ασκήτεψε η μοναχή και οραματίστηκε την εύρεση της εικόνας. Μετά από κει επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα:
  Μετά τη θεία λειτουργία θα είμαστε ελεύθεροι για να κάνετε τα ψώνια σας. Προαιρετική εκδρομή σο νησί της Σύρου ή της Μυκόνου. Επιστροφή.

4η Ημέρα:
Μετά το πρωινό θα κάνουμε μια τελευταία επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της Τήνου απ΄ όπου θα πάρουμε το καράβι για τη Ραφήνα. Μόλις φτάσουμε στη Ραφήνα μπορούμε  να επισκεφτούμε το μοναστήρι του όσιου Εφραίμ. Μετά από εκεί θα αναχωρήσουμε για την πόλη μας. Στο δρόμο θα γίνουν και οι απαραίτητες στάσεις.

Τιμή συμμετοχής κατ' άτομο: 120 €

Η Τιμή περιλαμβάνει:
·        Μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν
·        Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια
·        Δύο Διαν/σεις σε ξενοδοχείο με Πρωινό
·        Εκδρομή στην Αγία Πέλαγία
·        ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ , ΠΟΤΑ, ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ.


    


     Η Τήνος, λίγες μόνο ώρες μακριά από τη Ραφήνα και μια ανάσα από την κοσμική Μύκονο, υπόσχεται αυθεντικό κυκλαδίτικο άρωμα, αλλά και την πολυτέλεια των άδειων παραλιών. Η ιδέα να πάμε Τήνο το Σαββατοκύριακο αρχικά δεν έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής. Όπως, υποθέτω, και για την πλειοψηφία των αναγνωστών που δεν επιλέγει τις εξορμήσεις της με βάση θρησκευτικά κριτήρια, η πρώτη αντίδραση ήταν χλιαρή –αν όχι εντελώς αρνητική. Αδικαιολόγητα, όπως πολύ γρήγορα αποδείχθηκε. Φθάνοντας στο λιμάνι της Τήνου αργά το βράδυ, η πρώτη εικόνα που τραβά την προσοχή είναι ο φωτισμένος ναός της Παναγίας, το επιβλητικό οικοδόμημα που φιλοξενεί την εικόνα που ανακαλύφθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, στην οποία η Τήνος χρωστά μεγάλο μέρος της φήμης της, αλλά και της ”αδικίας” να στερείται λίγη από τη δημοτικότητα που θα της αναλογούσε, αν δεν είχε ταυτιστεί αποκλειστικά και μόνο με το λεγόμενο ”θρησκευτικό τουρισμό”.  Αδικία, γιατί η Τήνος αποτελεί μια σύνθεση εικόνων φυσικής ομορφιάς, γραφικών παραδοσιακών χωριών και μαγευτικών παραλιών που μακράν απέχουν από τη μονοσήμαντη εικόνα που της έχει αποδοθεί. Η Χώρα του νησιού, κλασσική κυκλαδίτικη εικόνα, αμφιθεατρικά κτισμένη γύρω από το λιμάνι, με κατάλευκα κτίσματα και στενά σοκάκια, έντονη κίνηση και νυχτερινή ζωή, είναι μόνο η εισαγωγή στη συνολική εικόνα της Τήνου και παρόλα αυτά - ας μας επιτραπεί- λόγω του ”πανηγυριού” που έχει στηθεί γύρω από την εκκλησία, ίσως το μόνο μέρος του νησιού που καλό θα ήταν να αποφεύγεται. Η πραγματική ομορφιά του νησιού βρίσκεται στα χωριά του. Ορεινά στην πλειοψηφία τους, ξεχασμένα σε άλλη εποχή, άλλα με εκπληκτικά καταπράσινα τοπία, που δε θυμίζουν σε καμία περίπτωση την άγονη εικόνα που οι περισσότεροι από εμάς έχουν συνδυάσει με τις Κυκλάδες, άλλα με παραδοσιακά πέτρινα κτίσματα, στενά καλντερίμια και ενδιαφέροντα αξιοθέατα, όλα, όμως, με τη δική τους, μοναδική ομορφιά που κάνει όσους έχουν επισκεφθεί το νησί να συνιστούν ανεπιφύλακτα μία επίσκεψη σε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά. Θα ήταν αναμφίβολα άδικο να ξεχωρίσουμε τα ”καλύτερα”, καθώς όλα ανεξαιρέτως αξίζουν μία, έστω σύντομη, επίσκεψη, ενώ η συνολική εικόνα που δημιουργούν αποτελεί, ίσως, τη χαρακτηριστικότερη της Τήνου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Πύργο, ο οποίος κατέχει τη φήμη του ομορφότερου, ίσως, χωριού και αποτελεί ένα υπαίθριο μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ενώ φιλοξενεί και το σπίτι και μουσείο του φημισμένου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, και την Καρδιανή, μια καταπράσινη όαση με πανύψηλα πλατάνια, τρεχούμενα νερά και παραδοσιακά κυκλαδίτικα κτίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας