Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Απίστευτη περιπέτεια για 39χρονο κτηνοτρόφο στις Λικνάδες Βοϊου-Γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τα δόντια της αρκούδας και κατέληξε στο Μαμάτσειο!!!

Μια πραγματικά απίστευτη περιπέτεια έζησε πριν από λίγες ημέρες ένας 39χρονος κτηνοτρόφος από τους Λικνάδες του Δήμου Βοϊου!
Όπως ανέφερε στο Kozanimedia o Φ.Β., επιστρέφοντας με το κοπάδι του στο χωριό, περί τις 9.45 το βράδυ, διέκρινε μέσα στα πρόβατα ξαφνικά έναν μεγάλο σκουρόχρωμο όγκο.
Μέσα σελίγα δευτερόλεπτα κατάλαβε πως πρόκειται για αρκούδα, η οποία είχε προφανώς ως στόχο τα πρόβατα του, με τον ίδιο να επιχειρεί να φωνές να τη διώξει. Τότε εκείνη τον πλησίασε και όρμηξε κατά πάνω του!

Σύμφωνα με τον 39χρονο, ο ίδιος προσπάθησε να σωθεί και κατάφερε ένα χτύπημα με το πίσω μέρος τσεκουριού που είχε μαζί του, κάνοντας το μεγάλο ζώο να τραβηχτεί προς τα πίσω αρχικά. Όμως η αρκούδα επέμεινε και του κατάφερε ένα χτύπημα-δάγκωμα στον μηρό, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει, πριν αποχωρήσει οριστικά!
Ο κτηνοτρόφος οδηγήθηκε στη συνέχεια στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, οπου και νοσηλεύτηκε για δυο ημέρες, με το πόδι του να φέρει ακόμη τραύματα και να ειναι «μπανταρισμένο» με γάζες, με τον ίδιο να τονίζει στο Kozanimedia πως η κατασταση είναι άκρως επικίνδυνη, καθώς ο πληθυσμός των αρκούδων έχει αυξηθεί και, καθώς δε βρίσκουν εύκολα τροφή, κατεβαίνουν ακόμη και μέσα στα χωριά του Βοϊου…
kozanimedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας