Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Κοζάνη: Κυρία 50 ετών

Τα 50 της χρόνια συμπληρώνει σήμερα η Κοζάνη, καθώς σαν σήμερα το 1964 έδωσε το πρώτο της επίσημο παιχνίδι.
Διαβάστε την ιστορία της επετείου από την ιστοσελίδα του συλλόγου:
15η Αυγούστου 2014 σημασιοδοτεί την επέτειο των 50 χρόνων από το πρώτο παιχνίδι του Φίλαθλου Σωματείου Κοζάνη.
Το Φ.Σ. Κοζάνη ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1964 από την συνένωση των δύο ιστορικών ομάδων της πόλης, του Ολυμπιακού Κοζάνης και του Μακεδονικού Κοζάνης, που αμφότεροι ιδρύθηκαν το 1928.
Πρώτος πρόεδρος του Φ.Σ. Κοζάνη ήταν ο Μερκούρης Κυρατσούς, πρόεδρος του Ολυμπιακού Κοζάνης και νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κοζάνης.

Το πρώτο φιλικό της νέας ομάδας έγινε απέναντι στην φημισμένη Δόξα Δράμας με την οποία από ανέκαθεν οι ομάδες της Κοζάνης διατηρούσαν άριστες σχέσεις.
Η σημαντικότερη Βορειοελλαδίτικη αθλητική εφημερίδα της εποχής, τα «Αθλητικά Νέα» Θεσσαλονίκης του Νίκου Καμπάνη, ανέφερε στο ρεπορτάζ της ότι 8.000 φίλαθλοι παρακολούθησαν το παιχνίδι που έγινε ανήμερα της Παναγίας, το Σάββατο 15 Αυγούστου 1964. Ο αριθμός αυτός είναι πραγματικά εντυπωσιακός αναλογικά με τον τότε πληθυσμό της Κοζάνης που ήταν περίπου 30.000 κάτοικοι.
Στο παιχνίδι, μόλις στο 1′ ο Μπαλωτής άνοιξε το σκορ για τους «Μαυραετούς».
Η Κοζάνη ισοφάρισε στο 11′ με τον επιθετικό Τηλέμαχο Σπανίδη, που έγινε ο παίκτης που σκόραρε το πρώτο γκολ στην ιστορία της ομάδας.
Στο 15′ ο Γιάννης Κωφίδης έκανε το 2-1, για να ισοφαρίσει η Δόξα στο 75′ με τον Τζαφέρη.
Οι ομάδες αγωνίστηκαν ως εξής:
ΚΟΖΑΝΗ (προπονητής Κωνσταντούλης Στυλιανού): 1. Άγγελος Δήμου (24, Μακεδονικός Κ.), 2. Ζήσης Βαρδάκας (24, Μακεδονικός Κ.), 3. Μωϋσής Γεροντίδης (28, Ολυμπιακός Κ.), 4. Ζαχαρίας Ρατσίσκας (25, Ολυμπιακός Κ.), 5. Γιώργος Τιάλιος (27, Μακεδονικός Κ.), 6. Βαγγέλης Σανόπουλος (22, Μακεδονικός Κ.), 7. Βαγγέλης Κρίμτσαλης (19, Ολυμπιακός Κ.), 8. Ρούλης Καλλιανιώτης (26, Μακεδονικός Κ.), 9. Τηλέμαχος Σπανίδης (28, Ολυμπιακός Κ.), 10. Παύλος Τσακιρίδης (21, Ολυμπιακός Κ.), 11. Γιάννης Κωφίδης (25, Ολυμπιακός Κ.)
Αλλαγές αγωνίστηκαν οι Γιώργος Κουντουράς (27, Μακεδονικός Κ.), Ηλίας Αποστολάκος (22, Μακεδονικός Κ.), Τάκης Μάστορας (24, Μακεδονικός Κ.) και Βασίλης Καστελοριζιώτης (23, Μακεδονικός Κ. με καταγωγή από την Ρόδο).
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Σαμλίδης, Γεωργιάδης, Τόλτσος, Ευθυμιάδης, Γρηγορίου, Νικηφορίδης, Τζαφέρης, Ιωάννου, Μπαλωτής, Κυριακίδης, Τσοκαταρίδης.
Η σύνθεση της Κοζάνης ήταν «πειραματική» καθώς ακόμα δεν είχε οριστικοποιηθεί ποιοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Μακεδονικού θα πλαισίωναν το Φ.Σ. Κοζάνη και ποιοί την θυγατρική ομάδα-φυτώριο Λασσάνης Κοζάνης που δημιουργήθηκαν από την συνένωση.
Από αριστερά: Άγγελος Δήμου, Παύλος Τσακιρίδης, Ζήσης Βαρδάκας, Γιώργος Τιάλιος, Τηλέμαχος Σπανίδης, Γιώργος Κουντουράς, Ρούλης Καλλιανιώτης, Γιάννης Κωφίδης, Σπύρος Καραουλάνης, Μωϋσής Γεροντίδης, Γιάννης Ζυμάρας, Βαγγέλης Κρίμτσαλης, Τάκης Μάστορας, Ζαχαρίας Ρατσίσκας.
http://www.onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας