Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Πανικός για τις ελληνικές εξαγωγές από το εμπάργκο της Μόσχας

Την Τετάρτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για απαγόρευση ή περιορισμό για ένα χρόνο των εισαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων που προέρχονται από χώρες που επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία εξαιτίας του ρόλου της στην κρίση της Ουκρανίας προκαλώντας «πανικό».
Ηδη είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Παναγιώτη Μίχαλο με συμμετοχή εκπροσώπων εξαγωγικών και κλαδικών φορέων για να συζητηθούν οι νεότερες εξελίξεις επιπτώσεις από τα ρωσικά αντίποινα στις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στη Μόσχα.

Στη σύσκεψη, η οποία είχε προγραμματιστεί από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας αλλά πλέον αποκτά ευρύτερη σημασία, θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του ΥπΑΑΤ κ. Δ. Μελάς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ν. Σταθόπουλος.
Πρώτο μέλημα για τις διπλωματικές κινήσεις είναι να διευκρινιστεί αν τα ελληνικά προϊόντα εντάσσονται στη λίστα του ρωσικού διατάγματος, δεδομένου ότι δεν υπάρχει οργανωμένη εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ στο σύνολό της με τη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά διμερείς συμφωνίες με τα κράτη-μέλη.
Η απόφαση Πούτιν εκτιμάται ότι θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ελληνική οικονομία καθώς θα σταματήσει η εξαγωγή προς τη Ρωσία γεωργικών προϊόντων που παράγονται στη χώρα μας. Το διάταγμα της ρωσικής προεδρίας, καθώς αφορά το σύνολο των χωρών-μελών της ΕΕ, η οποία έχει επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, δεν εξαιρεί την Ελλάδα.
iefimerida.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala na pathete polu to xarika..............

Ανώνυμος είπε...

Κριμα οι ανθρωποι....

Το Προφίλ μας