Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Αναχώρηση Ιερού Λειψάνου Αγ. Διονυσίου εν Ολύμπω από το Ναό του και την Ενορία του στο Βελβεντό προς το Μοναστήρι του στον Όλυμπο

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Με Θεία Λειτουργία (17-8-2014), τη συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος και με πολλή συγκίνηση ολοφάνερη στα πρόσωπα των πιστών έγινε η αναχώρηση του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω από το Ναό και την Ενορία του στο Βελβεντό προς την Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο.


Ο Άγιος φιλοξενήθηκε ‘’οικοδεσποτικά’’ στην Ενορία του στο Βελβεντό από την 28-7-2014 μέχρι και την Κυριακή 17-8-2014.


Κατά το χρονικό διάστημα της παραμονής στην Ενορία του δώρισε άφατη ευλογία και φως ανέσπερο παντού, σε όλους και σε όλα, και επισκέφτηκε στις 15-8-2014 (μετά από αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου) την Αγία Κυριακή (Σκούλιαρη).

Στη Θεία Λειτουργία και στη λιτή τελετή για την αναχώρηση έψαλαν στο Αναλόγιο ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιερής Μητρόπολης Ατλάντας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (συμπατριώτης μας) Γεώργιος Παπαβασιλείου, ο ψάλτης του Ιερού Ναού (δάσκαλος) Γιάννης Τζινίκος, ο Αθανάσιος Κουτσιούκης, ο Γιάννης Παπαγόρας, η Δήμητρα Κίτση-Βαλωμά, ο Γιώργος Καραγιάννης και ο δάσκαλος Κωνσταντίνος Γκουντούλας από τα Σέρβια.











Παρόντες στην ιερή αναχώρηση ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πλατανορέματος Γεώργιος Λαγογιάννης και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Σερβίων-Βελβεντού Ζήνων Παπαδημητρίου.   

Πενήντα (50) συνολικά συνοδίτες (ως επιβάτες του λεωφορείου που εξασφάλισε ο Ιερός Ναός) συνόδευσαν τον Άγιο από το Βελβεντό μέχρι τον Όλυμπο: συνοδίτες από το Βελβεντό, ομογενείς μας από την Αμερική, από το Πλατανόρεμα, τα Σέρβια, τις Γούλες, το Μικρόβαλτο, μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και φοιτητές.  

Στην Ιερά Μονή παραδώσαμε το ιερό λείψανο στον υπεύθυνο Μοναχό, τις προσφορές και τα τάματα των χριστιανών, περιεργαστήκαμε το σκευοφυλάκιο, ψάλαμε στο εξωτερικό Καθολικό της Μονής τα Απολυτίκια της Κοίμησης της Θεοτόκου, του Αγίου Νικάνορος και του Αγίου Διονυσίου με τα Μεγαλυνάριά τους και κάναμε δέηση με αναφορά στο σεπτό όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.


Ο Ιερός Ναός (εν προκειμένω) εκφράζει το σεβασμό και τις ευχαριστίες του στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο και στον Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, Αρχιμανδρίτη Γέροντα Μάξιμο.

Μοναστήρι και Ενορία και κυρίως η σχέση (ουσίας) των δύο αυτών πυρήνων και μεγεθών πρέπει και μπορεί να συμβάλλει θετικά στην αγωνιζόμενη ελπίδα διεξόδου από τα σημερινά (και μελλοντικά) προσωπικά και κοινωνικά αδιέξοδα - όσων που τα σχεδιάζουν, τα επιβάλλουν και τα συντηρούν.  

Μεγαλυνάρια του Αγίου Διονυσίου.

Όλυμπε υπέρτατε των βουνών, χαίρε και ευφραίνου, κεκτημένος συ βοηθόν, ρύστην και προστάτην εν τοις πειρατηρίοις τον θείον και υπέρλαμπρον Διονύσιον.

Χαίροις Πιερίας Καθηγητά, Βελβεντού Κοζάνης, εκουσίως συνοικιστά, ημών των αναξίων, πρεσβείαις Θεοτόκου, τας αμαρτίας λύσων, ω Διονύσιε. (Γ.Π.)
π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας
παπαδάσκαλος
18-8-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας