Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Huffington Post: Αν υπάρχει αχτίδα ελπίδας στην Ελλάδα, είναι στο πρόσωπο του Μπουτάρη -Ο άνθρωπος που αλλάζει τη Θεσσαλονίκη

Το ασυνήθιστο- για την πολιτική- αντισυμβατικό στιλ του Γιάννη Μπουτάρη έκανε αίσθηση στην Ελλάδα όταν ασχολήθηκε με τα κοινά, αλλά πλέον έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της χώρας. Απόδειξη αυτού το δημοσίευμα της Huffington Post, που τον περιγράφει ως τον άνθρωπο που αντιπροσωπεύει την ελπίδα για την Ελλάδα μέσα στην κρίση.

Η αμερικανική εφημερίδα έκανε αφιέρωμα στους δημάρχους που αλλάζουν τις πόλεις τους, σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στους οχτώ που επέλεξε είναι και ο Γιάννης Μπουτάρης. Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως κατά πολλούς, αν υπάρχει ελπίδα για το ελληνικό έθνος μέσα στην κρίση αυτή απεικονίζεται στο πρόσωπο του δημάρχου της Θεσσαλονίκης.


«Ο Μπουτάρης μπορεί να μην μοιάζει με παραδοσιακό πολιτικό -φορά χαϊμαλιά, ένα διαμαντένιο σκουλαρίκι και έχει τατουάζ- αλλά έχει αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις, με το θράσος ενός έμπειρου στη χάραξη της πολιτικής», αναφέρει χαρακτηριστικά η Huffington Post για τον κ. Μπουτάρη.

Μάλιστα, σημειώνει ότι παρότι «κληρονόμησε» ένα έλλειμμα 100 εκατ. ευρώ όταν ανέλαβε το 2011, ισορρόπησε τον προϋπολογισμό της πόλης, ξαναζωντάνεψε τον τουρισμό και «χτύπησε» την εκτεταμένη διαφθορά. «Αν ο Μπουτάρης συνεχίσει με αυτό το ρυθμό, ίσως καταφέρει να ξανακάνει τη Θεσσαλονίκη την ακμάζουσα βυζαντινή πόλη που ήταν κάποτε και να εμπνεύσει την υπόλοιπη Ελλάδα».
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας