Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Τα μαλλιά του άνδρα δείκτης για την υγεία τoυ

Σκεφτήκατε ποτέ ότι το χρώμα των μαλλιών ή η επικίνδυνη αραίωση μπορεί να αποτελούν ένδειξη για την κατάσταση της υγείας του άνδρα;
Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε τρεις παράδοξες αλλά αντικειμενικές συσχετίσεις που αφορούν στη σχέση μεταξύ μαλλιών και υγείας στο ανδρικό φύλο.








1. Ξανθά ή κόκκινα μαλλιά

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι οι άνδρες με ανοιχτόχρωμα μαλλιά αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν Πάρκινσον σε σύγκριση με άνδρες που έχουν σκούρα μαλλιά. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι το ανοιχτό χρώμα των μαλλιών οφείλεται στις μικρότερες ποσότητες μελανίνης στον οργανισμό – η μελανίνη είναι μια χρωστική ουσία που προστατεύει το νευρικό σύστημα.






2. Άσπρα μαλλιά σε μικρή ηλικία


Ερευνητές από την Τουρκία διαπίστωσαν ότι τα γκρίζα μαλλιά στους νέους σχετικά άνδρες συνδέονται με την πρόωρη σκλήρυνση των καρωτίδων, βασική ένδειξη της καρδιοπάθειας.












3. Τριχόπτωση




Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ντιούκ των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι οι άνδρες που χάνουν τα μαλλιά τους αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη. Η σχέση της τριχόπτωσης με αυτή τη μορφή καρκίνου εξηγείται πιθανότατα από τα αυξημένα επίπεδα ανδρογόνων στον οργανισμό.

Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας