Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού που συνεδρίασε τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014, συζητήθηκε το πρόβλημα που προέκυψε από την κρίση στις εμπορικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας και συγκεκριμένα μετά την επιβολή εμπάργκο από τη Ρωσία στα αγροτικά προϊόντα.
 Το θέμα κρίθηκε ότι αφορά άμεσα τον Δήμο μας, αφού η παραγωγή ροδάκινου αποτελεί σημαντική καλλιέργεια στη Δημοτική Κοινότητα Βελβεντού, όπου και  λειτουργούν δυο συνεταιρισμοί με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό προς την Ρωσική αγορά.
 Είναι φανερό πως η επιβολή του εμπάργκο επηρεάζει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη διάθεση της παραγωγής και κατά συνέπεια το εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών, ενώ μπορεί να έχει και μακροχρόνιες συνέπειες στην ίδια την καλλιέργεια.
 Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού εκτός από την άμεση αποζημίωση των παραγωγών τουλάχιστον στο κόστος παραγωγής, ζητά από την κυβέρνηση: 
-         να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου
-         η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να υπερασπισθεί τα δίκαια εθνικά συμφέροντα και να μην αποδέχεται αποφάσεις που έχουν καταστροφικές συνέπειες για το εισόδημα των ελλήνων παραγωγών και την εθνική οικονομία.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΥΚΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΜΤΑΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ, ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΡΕΠΕΣΤΕ .

Ανώνυμος είπε...

O POYTIN ANASTATOUHKE GIATI O ROSIKOS LAOS DEN UA ETROGE RODAKINA BELBENDOY ALLA THN TELEYTAIA STIGMH O GIATROS EPIKOINONISE THLEFVNHKA ME TON ERTOGAN KAI LYUHKE TO UEMA MESO TOYRKIAS

Ανώνυμος είπε...

ρε συ μεγαλε 9.17..δεν ειδα να συγγενεισε οταν με την ανοχη τις προηγουμενης δημοτικης αρχης κλεισαν ολες οι υπηρεσιες του δημου.!!!!!!!!και αυτοι αναλωνωταν σε απλα δημοψηφισματα!!!!τωρα σ'επιασε η πονοψυχια για το δημο;δεν πειραζει θα σε περασει!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Kαλά τα ψηφίσματα αλλά και να είχαμε κανέναν αντιδήμαρχο Δήμαρχε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Μάλλον δεν τους χρειάζεσαι φαίνεται!!!!!!!!!!!!!!!!!Μάλλον η φαγωμάρα είναι τόσο μεγάλη για το ποιος θα πληρώνεται που δεν ξέρεις τι να κάνεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

FILE 11,02 UA PREPEI NA JEREIS OTI H POKA KAI OI AGAPES STA 70 APOTYGXANOYN DIOTI UA KANHS PARA POLY MEGALA LAUH ME APOTERO SKOPO ME MUHMATUKH AKRIBEIA NA XREOKOPHSEIS .OPOIDS TO KATALAKH KERDIZEI APO TON TETO KOYRKOMPINIA APO NOIKOKYREMENO BELBENDO .

Ανώνυμος είπε...

Τι ρωσιες και εμπαρκο;;;; ψυγεια χρειαζται πλεον το βελβεντο μετα το χιονοδρομικο που θα τους "κανει" ο δημαρχος μονο τα ψυγεια θα λειπουν για να τα τρωνε οι τουριστες το χειμωνα...

Το Προφίλ μας