Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης και η Ουζουνίδου Ευγενία στη Μονάδα Υγείας της ΠΕ.ΔΙ Πτολεμαΐδας και στη ΔΟΥ Πτολεμαΐδας

Στη Μονάδα Υγείας ΠΕ.ΔΙ Πτολεμαΐδας οι  διευθυντές  κ. Σεχουλίδης  Χαράλαμπος και κ. Πέγιου Ναυσικά  τόνισαν:
·         Την αδυναμία λειτουργίας του  άρτια εξοπλισμένου μικροβιολογικού εργαστηρίου, λόγω έλλειψης γιατρού μικροβιολόγου, πρόβλημα το οποίο υποστήριξαν ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα σε συνεργασία με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο.

·         Την ανάγκη πρόσληψης γυναικολόγου, οφθαλμίατρου, νευρολόγου, καρδιολόγου και ειδικού παθολόγου,  έστω από τη λίστα των 400 επικουρικών που εξαγγέλθηκαν, από τους οποίους ευελπιστούν λόγω της μεγάλης κίνησης του πολυϊατρείου να προσληφθούν κάποιοι στη συγκεκριμένη μονάδα.
·         Την  άρση τεχνικών δυσκολιών στο πρόγραμμα ΙΔΙΚΑ, το οποίο δημιουργεί προβλήματα στη συνταγογράφηση,
·         Την  ανάγκη αύξησης του  αριθμού  συνταγογραφήσεων για τους γιατρούς των Ταμείων και των Νοσοκομείων, καθώς και αύξησης του αριθμού των  μικροβιολογικών εξετάσεων.
·         Την ανάγκη άμεσης υπογραφής συμβάσεων με προμηθευτές για αναλώσιμα, κυρίως μικροβιολογικά και ακτινολογικά.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν υπέρ της πλήρους επάνδρωσης των μονάδων υγείας όλων των ΠΕ.ΔΙ. με μόνιμο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό για την παροχή του αγαθού της υγείας σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, ενώ η βουλευτής δεσμεύτηκε να προβεί σε κοινοβουλευτικές ενέργειες και παρεμβάσεις σε κεντρικό επίπεδο για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων της μονάδας υγείας.

Στη συνάντηση με τη διευθύντρια της ΔΟΥ  Πτολεμαΐδας, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν σε γενικές γραμμές για τη λειτουργία του καταστήματος και τα προβλήματα που απορρέουν από την έλλειψη προσωπικού, ενώ τέθηκε από την πλευρά της βουλευτού το ενδεχόμενο περαιτέρω συρρίκνωσης  των υπηρεσιών της συγκεκριμένης ΔΟΥ, γεγονός που, όπως συμφώνησε και η διευθύντρια, θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας