Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τη μη λειτουργία της φοιτητικής λέσχης στην πόλης της Κοζάνης

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι φοιτητικοί σύλλογοι του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Κοζάνης, διαμαρτυρόμενοι για τη σίτιση τους.
Συγκεκριμένα, η λέσχη σίτισης των φοιτητών θα άνοιγε την Δευτέρα 1 Σεπτέμβρη 2014, ημέρα έναρξης της εξεταστικής περιόδου. Όμως η σύμβαση του Ιδρύματος με τον ιδιώτη ακυρώθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο, με αποτέλεσμα η σίτιση των φοιτητών να βρίσκεται στον αέρα.
Να σημειώσουμε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα για τους φοιτητές των Τμημάτων αυτών καθώς σχετικά με την σίτιση τους ήταν ήδη προγραμματισμένο να μπουν και εισοδηματικά κριτήρια από τον Οκτώβρη.
Επιπλέον, στην Κοζάνη, δεν υπάρχουν εστίες για την διαμονή φοιτητών, ενώ η μετακίνηση για το ένα τμήμα που είναι λίγο έξω από την Κοζάνη κοστίζει 1,2€.
Ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που με την πολιτική που ακολουθούν μετατρέπουν τα ιδρύματα (ΑΕΙ – ΤΕΙ), σε επιχειρήσεις. Πολιτική που διαλύει και εμπορευματοποιεί και την φοιτητική μέριμνα (στέγαση, σίτιση, μεταφορά, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ. των φοιτητών) σε βάρος των οικογενειών και των φοιτητών των λαϊκών στρωμάτων, που καλούνται να πληρώνουν και αυτή τη «δωρεάν εκπαίδευση».
Το ΚΚΕ θεωρεί πως η κάλυψη των αναγκών σε σίτιση (εστιατόρια- κυλικεία) είναι δικαίωμα των σπουδαστών και αποκλειστική υποχρέωση του κράτους να καλύπτει από τον κρατικό προϋπολογισμό την λειτουργία τους, δίνοντας σε όλους του σπουδαστές την δυνατότητα της δωρεάν σίτισης.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:
-       Την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να επιλυθεί το οξυμένο πρόβλημα της φοιτητικής λέσχης στην Κοζάνη.
-       Την δωρεάν σίτιση - στέγαση και μεταφορά όλων των φοιτητών χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Οι Βουλευτές

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ελένη Γερασιμίδου
Σπύρος Χαλβατζής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κουκουλόπουλε, βουλευτής Κοζάνης είστε, τί λέτε; Η μήπως δεν σας αγγίζει το θεμα...

Το Προφίλ μας