Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Έκτακτο Δελτίο Καιρού από την ΕΜΥ και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο καιρού  που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός   από τις πρωινές ώρες της  Τρίτης  2- Σεπτεμβρίου 2014 .Στη Δυτική Μακεδονία αναμένονται  τοπικές  βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές .
Άνεμοι:  Νότιοι ,Νοτιοδυτικοί    3 έως 5,  μποφόρ.
Η θερμοκρασία  θα παρουσιάσει  πτώση και θα κυμανθεί  από 14 εως 25 βαθμούς Κελσίου

 Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

 Ειδικότερα:
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να πληροφορήσουν τους οικείους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για μέτρα αυτοπροστασίας από  έντονα καιρικά φαινόμενα   και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  στην ηλεκτρονική διεύθυνση    www.pdm.gov.gr  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας