Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Π. Κουκουλόπουλος: Λαϊκισμό δείχνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στην επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM. Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σχολίασε: «Είναι μεγάλο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και έχει νοοτροπία μεγάλου κόμματος στα στελέχη του. Είναι μία εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου και γι’ αυτό θα την τιμήσουμε, δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των εκδηλώσεων.
Είχε μια ανειλημμένη υποχρέωση ο Γιώργος Παπανδρέου, μην θέτετε το θέμα με όρους αστικής ευγένειας. Πολιτικά είναι τα ζητήματα. Δεν είμαι, όμως, αρμόδιος να απαντήσω ούτε θέλω να το κρίνω και να σταθώ σ’ αυτό. Στη σημερινή εκδήλωση θα πάω, διότι για όλους μας ο Ανδρέας ήταν ο δεύτερος πατέρας μας. Αντιλαμβάνεστε τι εννοώ, διότι το λέω ψυχρά. Από εκεί και πέρα, στην εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη, διότι εγώ προσχώρησα στο ΠΑΣΟΚ ως ιδρυτικό μέλος στην 3η Σεπτέμβρη, επί Ανδρέα Παπανδρέου, περιμένω από τον κ. Βενιζέλο να κάνει τη διακήρυξη της Ελλάδας του 2014, 40 χρόνια μετά, για τον απλό λόγο ότι η Ελλάδα είναι πια μια διαφορετική χώρα. Είναι έντονος ο συμβολισμός των ομιλιών της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι, αλλά είμαστε αντιμέτωποι στον καθρέφτη με τον εαυτό μας, ως κοινωνία, και βάζουμε πλέον εμείς προτεραιότητες, διότι μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο. Δείτε όποια θέματα επικαιρότητας θέλετε το τελευταίο 20ήμερο, για να μην παρασυρόμαστε από τα 40χρονα του ΠΑΣΟΚ»

Ο κ. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε και στην πολιτική επικαιρότητα θέλωντας να τονίσει την παρουσία του κόμματος του: «Πιάστε την κρίση του εμπάργκο και τα ροδάκινα που βρήκαν τα φορτηγά πάνω στη Ρωσία ή τον ΕΝΦΙΑ και δείτε ότι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια, αλλά και της Ν.Δ. από την άλλη περισσεύει. Αντιμέτωποι με αυτό είμαστε και εμείς ως ΠΑΣΟΚ και η κοινωνία. Από τη μία ο υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε για τους αγροτικούς παραγωγούς πακέτο «α λα Χατζηγάκη» - κάτι για το οποίο η Ε.Ε. μάς ζητάει να καταλογίσουμε μισό δις σε 700.000 αγρότες και να τα πάρουμε πίσω σε αγρότες – και την ίδια ώρα έχουμε ερωτήσεις βουλευτών της Ν.Δ. που ζητούν το ίδιο πράγμα, ενισχύσεις σε αγρότες. Να δούμε το φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων; Εμείς, ζητήσαμε ένα δικαιότερο φόρο, διότι δυστυχώς χρειαζόμαστε τα 2,5 δις ευρώ στον προϋπολογισμό που ήταν από το χαράτσι, διότι αλλιώς καταστρεφόμαστε, και είναι υπερβολικά μεγάλος ο φόρος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Αλλά αυτό είναι το κεντρικό θέμα του ΕΝΦΙΑ και έχουμε από την εκλογή του 2012 έως σήμερα να μειωθεί ή να αλλάξει, με διαρροές κτλ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μιλούσε για ανάπτυξη, όταν εμείς δοκιμαζόμασταν στη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία από το Μάιο του 2010, με την αρχή του Μνημονίου, και όμως η ελληνική οικονομία είναι σε ύφεση από το 2008. Άρα, εμείς, όσο δεν λύνουμε οριστικά και αμετάκλητα το θέμα των τραπεζών, (δεν έχουμε λύση). Το θέμα των τραπεζών μάς οδήγησε εδώ που μας οδήγησε, η διαχείριση και γι’ αυτό λέω ότι όλα αυτά είναι λαϊκισμοί».

Πηγή: capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας