Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Να κλείσουν πρώτα το χάσμα μέσα στο Βελβεντό…

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βελβεντού Ζήνων Παπαδημητρίου ξάφνιασε πολλούς το πρωί της Κυριακής.
Στη μακροσκελέστατη, ούτως ή άλλως, δήλωση που διάβασε, αμέσως μετά την εκλογή του, μεταξύ άλλων έριξε και τη… «βόμβα», προς την πλευρά του τόπου καταγωγής του, του Βελβεντού: Με απλά λόγια, λοιπόν, ουσιαστικά ζήτησε ένα «συγγνώμη» από τους δημότες του υπόλοιπου Δήμου, για «δυσλειτουργίες» που δημιουργήθηκαν την περασμένη τετραετία, λόγω της στάσης της τοπικής κοινωνίας του Βελβεντού, η οποία απείχε, στην πράξη, από τα κοινά και το Δήμο.
Μια αναφορά που δημιούργησε, όμως είναι φυσικό, μια αναστάτωση στο Βελβεντό και ειδικά στη σημαντική, αριθμητικά, εκείνη πλευρά που ακόμη θεωρεί ως λάθος και τη συμμετοχή των Βελβεντινών στις πρόσφατες εκλογές. Και όχι μόνο σε αυτή. Νομίζουμε, λοιπόν, πως, ακόμη και αν κατανοεί κανείς τη διάθεση του κ. Παπαδημητρίου να ρίξει…γέφυρες και να κλείσει το όποιο χάσμα έχει δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ του Βελβεντού και των υπόλοιπων περιοχών, ίσως η εν λόγω τοποθέτηση να ήταν άστοχη.
Γιατί, αφενός μεν δεν ανταποκρίνεται και δεν εκφράζει, σε καμία περίπτωση, ολόκληρη την κοινωνία του Βελβεντού. Ούτε καν όσους έσπευσαν στις κάλπες στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. Αφετέρου, δε, επειδή δείχνει πως οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Βελβεντού ίσως βιάζονται να δείξουν πως η κατάσταση έχει αλλάξει, πλέον, άρδην. Και αυτό, σε συνδυασμό και με την βιαστική, επίσης, κίνησή τους να κατεβάσουν τα πανό από το πρώην δημαρχείο και την κεντρική πλατεία.
Ναι, λοιπόν, ίσως η λογική τους είναι μεν σωστή, αλλά οι όποιες κινήσεις τους ίσως θα πρέπει να είναι λιγότερο βεβιασμένες. Έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους για να κλείσουν το «χάσμα» που, όντως, δημιουργήθηκε ανάμεσα στο Βελβεντό και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. Όμως ίσως πρώτα θα πρέπει να δουν και να φροντίσουν πώς θα κλείσουν το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μέσα στο ίδιο το Βελβεντό. Ας αρχίσουν από εκεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας