Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Η ιστορία με τα πλαστά πτυχία

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Είναι τουλάχιστον γελοίο να συζητάμε ακόμα για τα πλαστά πτυχία και το τι θα πρέπει να ισχύει για κάποιον που τα έχει προσκομίσει ως γνήσια, ανεξάρτητα αν είναι κάποιος κοινός θνητός ή συγγενής βουλευτή.
Το ελληνικό δημόσιο, αν και κάπως αργά, αποφάσισε να δώσει εντολή ελέγχου της γνησιότητας για τους υπαλλήλους του. Που σημαίνει με απλά λόγια ότι ζητά από το αρμόδιο τμήμα ή σχολή έκδοσης του πτυχίου να αποφανθούν περί της γνησιότητας.

Αν αυτό γινόταν από την αρχή, δεν θα είχαμε φθάσει στο σημείο να έχουμε τόσο κόσμο που έχει προσληφθεί χωρίς γνήσια πιστοποιητικά. Τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε.
Πέρα, όμως, από το διαδικαστικό, υπάρχει και το θέμα της προσωπικής αξιοπρέπειας. Αυτής της  ποιότητας που διαχωρίζει τον ανεύθυνο και τον κομπογιαννίτη από τον επαγγελματία. Ε, λοιπόν, αυτή ή την έχει ή δεν την έχει κάποιος.
Oσα χρόνια κι αν περάσουν σίγουρα κάποιοι θα βρίσκουν πάντα τρόπο να «περνιούνται για άλλοι» με ψεύτικα διαβατήρια. Είναι η μειονότητα. Οι περιπτώσεις αυτές θα μειωθούν άπαξ και υπάρξει  πραγματική και συστηματική αξιολόγηση με συγκεκριμένους δείκτες που θα κάνει αδύνατη την κοροϊδία με βάση τα ψευτοχαρτιά, γιατί θα μιλάει η δουλειά από μόνη της.

Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας