Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ανάκληση επικίνδυνων καλωδίων λάπτοπ

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ανακαλούνται εθελοντικά ορισμένα καλώδια τροφοδοσίας AC, που πουλήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Αυτά τα καλώδια τροφοδοσίας AC μπορεί να υπερθερμανθούν και να προκαλέσουν έγκαυμα ακόμα και πυρκαγιά.
Το πρόγραμμα ανάκλησης και αντικατάστασης καλωδίων τροφοδοσίας AC φορητών υπολογιστών HP προωθεί η εταιρεία Hewlett-Packard Hellas Ε.Π.Ε.

   Συγκεκριμένα, η HP ανακοίνωσε την έναρξη ενός παγκόσμιου προγράμματος εθελοντικής ανάκλησης και αντικατάστασης, το οποίο αφορά ορισμένα καλώδια τροφοδοσίας AC που χρησιμοποιούνται με τροφοδοτικά AC που διατίθενται παγκοσμίως με τους φορητούς υπολογιστές και τους φορητούς υπολογιστές mini HP και Compaq, καθώς και με τροφοδοτικά AC που παρέχονται μαζί με βοηθητικό εξοπλισμό, πχ σταθμούς επιτραπέζιας σύνδεσης.   Πανευρωπαϊκά η HP έχει πληροφορίες για έξι περιστατικά, σε μερικά από τα οποία υπάρχουν αναφορές για πρόκληση μικρών υλικών ζημιών και ελαφρών τραυματισμών.
   Επισημαίνεται ότι δεν συνοδεύονταν όλοι οι φορητοί υπολογιστές και οι φορητοί υπολογιστές mini HP και Compaq από ελαττωματικό καλώδιο τροφοδοσίας, oπότε και συνιστάται έλεγχος για το αν το καλώδιο τροφοδοσίας που συνόδευε τον φορητό υπολογιστή ή το οποίο αγοράστηκε ως μέρος βοηθητικού εξοπλισμού ή ως εφεδρικό εμπίπτει στην εν λόγω ανάκληση.
   Για να διαπιστώσουν οι καταναλωτές εάν η εν λόγω ανάκληση αφορά το καλώδιο τροφοδοσίας AC που διαθέτουν, μπορούν να επισκεφθούν τη διαδικτυακή τοποθεσία του προγράμματος αντικατάστασης καλωδίων τροφοδοσίας AC φορητών υπολογιστών HP στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.hp.com/support/PowerCordReplacement. Εάν κατά τον έλεγχο αποδειχθεί ότι το καλώδιο τροφοδοσίας είναι ελαττωματικό, η HP θα αποστείλει ένα καλώδιο αντικατάστασης χωρίς καμία επιβάρυνση.
   Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η HP συστήνουν στους καταναλωτές, που διαθέτουν ένα από τα ανακαλούμενα καλώδια τροφοδοσίας AC, να πάψουν αμέσως να το χρησιμοποιούν.
   Εάν οι καταναλωτές χρειάζονται περισσότερη βοήθεια, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο υποστήριξης της HP στην Ελλάδα, στο τηλέφωνο 801 11 75 400 ή μέσω της ιστοσελίδας http://www8.hp.com/gr/el/contact-hp/phone-assist.html.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας