Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση του Διατηρητέου Ράπτη στα Σέρβια. Υπογράφθηκε η σύμβαση του έργου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Βασίλης Κωνσταντόπουλος
Πρώην Δήμαρχος Σερβίων –Βελβεντού


Στις διαδικασίες και ενέργειες που έγιναν τα δύο προηγούμενα χρόνια ώστε η Αποκατάσταση και η Επανάχρηση του Διατηρητέου Ράπτη στα Σέρβια να αποτελεί πλέον πραγματικότητα αναφέρθηκε ο πρώην Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος κατά την τοποθέτησή του στην υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση του αντίστοιχου έργου μεταξύ του Δημάρχου Αθανασίου Κοσματόπουλου και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας την περασμένη Τετάρτη. Γραφειοκρατικοί λόγοι δεν επέτρεψαν την υπογραφή της σύμβασης το προηγούμενο διάστημα με τις εργασίες να ξεκινούν άμεσα ώστε το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα και μέχρι το τέλος του 2015.


 Το εν λόγω κτίριο είχε κριθεί διατηρητέο το 2001 εκ τότε όμως δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία παρέμβαση αντίθετα είχε υποστεί μεγάλες φθορές(πλήρη κατάρρευση στέγης, ρωγμές στην τοιχοποιία, διάβρωση και πτώση επιχρισμάτων, πτώση τμημάτων από το περιμετρικό διάζωμα στήριξης της στέγης κ.λ.π.) και ελλόχευε πάντα ο κίνδυνος ολικής κατάρρευσης και πρόκλησης ατυχήματος καθώς το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο των Σερβίων.
 Οι ενέργειες τις απερχόμενης Δημοτικής Αρχής ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια με την αναζήτηση χρηματοδοτικού εργαλείου και την εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση του κτιρίου.
 Με την ολοκλήρωση της μελέτης και τις σχετικές αδειοδοτήσεις το έργο εντάχθηκε τον περασμένο Ιούνιο σε αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για να ακολουθήσει ο διαγωνισμός και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου. «Το Διατηρητέο Ράπτη είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης των Σερβίων» ανέφερε ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «όσα προβλέπονται από την μελέτη για την αποκατάσταση και επανάκτηση του είναι προσαρμοσμένα στην μελέτη ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας». Το Διατηρητέο Ράπτη θα λειτουργήσει ως κτίριο για την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς των Σερβίων.  Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1εκ. ευρώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας