Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Υπό την σκέπη της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας εορτάζει η Κοζάνη την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης, υπό την σκέπη της  Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, θα εορτάσει με κάθε μεγαλοπρέπεια η Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης την παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.
Η θαυματουργή Ιερή Εικόνα μεταφέρθηκε από την Πύλο της Μεσσηνίας στον Ναό της Κοζάνης, όπου και τελεσθούν με κάθε μεγαλοπρέπεια οι πανηγυρικές ιερές ακολουθίες, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου,
του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, και του οικείου Ποιμενάρχη κ. Παύλου.
Το πρόγραμμα των ακολουθιών έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 7:00 μ.μ., Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο θα χοροστατήσει και θα κηρύξει ο Θεοφ. Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 7:00 π.μ., Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.
Η Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας θα παραμείνει προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών ως την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στον Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες.



Από την Ιερά Μητρόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας