Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Συζήτηση στη Βουλή επί της επίκαιρης ερώτησης για τις παράνομες «ελληνοποιήσεις» των φασολιών Π.Γ.Ε. Καστοριάς και Πρεσπών

Συζητήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος την 06/10/2014 σχετικά με τις αδιάθετες ποσότητες φασολιών Π.Γ.Ε Καστοριάς και Πρεσπών και τις παράνομες «ελληνοποιήσεις» τους.
Η απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού κάθε άλλο παρά ικανοποιητική είναι. Αναλώθηκε σε γενικότητες, παραδεχόμενος τους ελλιπείς ελέγχους και ουσιαστικά μετακύλησε την ευθύνη στους ίδιους τους παραγωγούς και στο υπαρκτό πρόβλημα του  χαμηλού βαθμού οργάνωσής τους. Η λύση για τον Υπουργό είναι να συσκευάζονται όλες οι ποσότητες φασολιών Π.Γ.Ε. και να μην πωλείται χύδην. Οι παραγωγοί, όμως, είναι άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους, που στενάζουν λόγω της οικονομικής αφαίμαξης τους καθημερινά από την εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης, από το ενεργειακό κόστος για την καλλιέργεια των προϊόντων τους, τον ΕΝΦΙΑ, την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ ενώ την ίδια στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης για την δημιουργία τυποποιητικών μονάδων (συσκευαστήρια-διαλογητήρια) έπειτα από το χάρισμα της Αγροτικής τράπεζας στον Σάλα και την τράπεζα Πειραιώς.
Υποχρέωση της πολιτείας είναι να αναλάβει τις ευθύνες της δίνοντας τα κατάλληλα εργαλεία στον αγροτικό κόσμο ώστε να μπορέσει να προωθήσει το προϊόν. Ταυτόχρονα, υποχρέωση της είναι να ασκεί τους απαραίτητους ελέγχους τόσο στα σημεία πώλησης χονδρικής ή/και λιανικής όσο και στις επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας, να εξασφαλίζει την προστασία των καταχωρισμένων ενδείξεων και να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες όταν διαπιστώνει παραβάσεις.
Υποχρέωση δική μας είναι να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα και να επανέλθουμε εφόσον χρειαστεί, προασπιζόμενοι τα συμφέροντα του αγροτικού πληθυσμού και των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας