Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: «Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό». Όλοι στο συλλαλητήριο στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας χειροτερεύει συνεχώς από τα βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. 

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν έχει πια δικαίωμα πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, καθώς οι άνεργοι φτάνουν το 30%, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν ανασφάλιστοι αυξάνονται ραγδαία, ενώ χιλιάδες μικροέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι έχουν μείνει χωρίς υγειονομική κάλυψη λόγω χρεών στα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Την ίδια στιγμή όμως το μοντέλο που προωθούν με το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ -  ΙΚΑ και των νοσοκομείων ευνοεί προνομιακά τις μεγάλες  επιχειρήσεις υγείας και θα οδηγήσει σε μια εφιαλτική κατάσταση, όπου οι λειτουργοί της υγείας θα υποβαθμίζονται επαγγελματικά και επιστημονικά, ενώ οι ασθενείς θα βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη την ώρα που θα έχουν ανάγκη.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η άμεση κατάργηση κάθε μνημονιακού μέτρου που επιβλήθηκε στην υγεία καθώς και η ισότιμη, δωρεάν και καθολική πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας, ανεξάρτητα από εργασία, ασφάλιση και εισόδημα, είναι αδιαπραγμάτευτη.
Στην πολύπαθη περιοχή μας η τραγική κατάσταση στο χώρο της υγείας αποτυπώνεται ανάγλυφα με την απαξίωση σημαντικών δομών και νοσοκομείων, με το κλείσιμο κλινικών, την  υποστελέχωση και τις περικοπές.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου αντίστασης και ανατροπής με συμμετοχή των εργαζομένων στην Υγεία, συλλογικοτήτων, τοπικών κοινωνιών και κάθε πολίτη ξεχωριστά, που θα οργανώνει κοινές δράσεις για την υπεράσπιση των δημόσιων δομών υγείας.  
Παλεύουμε για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, για ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Η υγεία δεν εκχωρείται, δεν απαξιώνεται, δεν υποβαθμίζεται.
Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό. Είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε πολίτη αυτής της χώρας και το απαιτούμε.

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Δυτικής Μακεδονίας, το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 2/10/2014 και ώρα 13.00 στον αύλειο χώρο του ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ Νοσοκομείου Κοζάνης, με στόχο τη λειτουργική επάρκεια των νοσοκομειακών δομών και την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας



Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας