Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Πίνετε αλκοόλ; τρώτε κρέας; τότε θα είστε γόνιμοι!

Πιείτε λίγο κρασί ή μπύρα και φάτε κρέας άφοβα, αφού οι ερευνητές λένε ότι η λογική κατανάλωση βοηθά στη σεξουαλική λειτουργία και τη γονιμότητα των ανδρών. Πώς;
 Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την επίδοση ενός άνδρα στην κρεβατοκάμαρα, ωστόσο η περιστασιακή απόλαυση ενός ποτηριού μπύρας ή κρασιού μπορεί να βελτιώσει την ανδρική γονιμότητα και τη σεξουαλική λειτουργία, σύμφωνα με αποτελέσματα νέων μελετών. Αντίθετα, η κατανάλωση καφέ ή άλλων αφεψημάτων με καφεΐνη μειώνει τις πιθανότητες των ανδρών να τεκνοποιήσουν, λένε οι ερευνητές.

Μια ακόμη έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση κρέατος αυξάνει την πυκνότητα του σπέρματος, σε σύγκριση με αυτό κάποιου που είναι χορτοφάγος ή ακολουθεί χορτοφαγική δίαιτα.
Τα στοιχεία των ερευνητών παρουσιάστηκαν στην 70η ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στη Χονολουλού. Εκεί, αποκαλύφθηκε τι αντίκτυπο έχουν οι διαφορετικοί παράγοντες που καθορίζονται από το στυλ ζωής του κάθε άνδρα στην ικανότητα του να τεκνοποιήσει.
Ένα γκρουπ επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, μελέτησε 753 άνδρες οι οποίοι δέχτηκαν θεραπείες γονιμότητας από το 2003 ως το 2011, ζητώντας τους να πουν τις συνήθειες τους σχετικά με το κάπνισμα και το αλκοόλ, καθώς και τη σεξουαλική τους υγεία και ικανοποίηση. Η μέση ηλικία των ανδρών ήταν τα 35 χρόνια.
Σχεδόν τα 3/4 (73%) όσων ερωτήθηκαν έπιναν αλκοόλ, ενώ μόνο το 16% κάπνιζε. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι έπιναν δήλωσαν ότι είχαν καλύτερη σεξουαλική λειτουργία απ' όσους δεν έπιναν καθόλου, οι οποίοι μάλιστα ανέφεραν δυσκολία στη στύση και στην ικανότητα να ολοκληρώσουν την επαφή.
Συγκριτικά, το 8,4% των καπνιστών είχαν μέτρια έως σοβαρή στυτική δυσλειτουργία και εμφανίζονταν λιγότερο ικανοποιημένοι με το σεξ από ό,τι οι μη καπνιστές.
Ωστόσο, δεν έχουν όλα τα ροφήματα θετική δράση. Σύμφωνα με ανάλυση που έγινε στα στοιχεία ανδρών -που μεταξύ του 2007-2013 βρέθηκαν για τεχνητή γονιμοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης- προέκυψε ότι όσοι κατανάλωναν από τρία έως οκτώ ποτήρια καφέ την ημέρα είχαν τις μισές πιθανότητες να πετύχει η γονιμοποίηση, σε αντίθεση μ' αυτούς που κατανάλωναν ελάχιστο καφέ.
Επίσης, οι ερευνητές της Πανεπιστημιακής Σχολής Ιατρικής της Καλιφόρνια, εντόπισαν ότι οι χορτοφάγοι άνδρες έχουν σημαντικά πιο φτωχή συγκέντρωση και κινητικότητα σπέρματος απ' ότι όσων καταναλώνουν κρέας.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας