Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Πώς να πανηγυρίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ όταν ξέρουν τις τους περιμένει…;

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Tην ώρα και τη στιγμή που το ελληνικό χρηματιστήριο καταβαραθρώνεται και τα spreads (10ετή ομόλογα) έχουν ξεπεράσει ακόμη και το φράγμα του 8% στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια έκδηλη αμηχανία. Τα στελέχη και οι ψηφοφόροι του δεν ξέρουν αν πρέπει να χαμογελάσουν και να πανηγυρίσουν την… «πανηγυρική διάψευση» του «success story» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ή εάν, αντίθετα, να προβληματιστούν, αναλογιζόμενοι πως οι περιβόητες «αγορές» στη σοβαρή, πλέον, πιθανότητα ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα τινάξουν την… (ελληνική) μπάνκα (τράπεζα) στον αέρα!

Φυσικά, η θέση της κυβέρνησης πως «φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» για την καταστροφική εικόνα των τελευταίων ημερών μόνο ως γελοία μπορεί να εκληφθεί. Τα έχουμε εξηγήσει τις αμέσως προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο στην Κουμουνδούρου μάλλον θα πρέπει να έχουν ήδη αρχίσει τις συσκέψεις και τα…χάπια για τον πονοκέφαλο! Γιατί οι αγορές (σε αυτό το καπιταλιστικό σύστημα ζούμε μέχρι να αλλάξουμε τον κόσμο κτ.λ) στο άκουσμα και μόνο της είδησης πως η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί πρόωρη έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων έδειξαν τα δόντια τους. Σκεφτείτε, λοιπόν, να γίνουν εκλογές, να αναλάβει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ (με τους ΑΝΕΛ…) και να αποφασίσει να… σκίσει κανένα μνημόνιο, στην περίπτωση που δεν τα «βρει» ο Αλέξης Τσίπρας με τους δανειστές-εταίρους μας και το ΔΝΤ!
Γι’ αυτό μάλλον δε διανοούνται να πανηγυρίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, έστω και αν γνωρίζουν ότι πλησιάζουν στην εξουσία, ξέρουν ακόμη καλύτερα πως στην περίπτωση που εμμείνουν στις σημερινές τους θέσεις, τότε η χώρα κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα όταν θα βρίσκεται στα δικά τους χέρια. Και, σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση, κούνια που τους κούναγε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας