Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Συγκρότηση του ΜΕΤΑ στο νομό Κοζάνης

Πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 25 Οκτώβρη, σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης η συγκρότηση του ΜΕΤΑ Κοζάνης και εξελέγη γραμματεία, η οποία θα συντονίσει την παρέμβαση του παράταξης στο νομό και στα σωματεία της περιοχής
. Η γραμματεία που εξελέγη θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες προκειμένου να εκλέξει το συντονιστή της και να επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα δράσης των δυνάμεων του ΜΕΤΑ στο νομό Κοζάνης.
Αυτό που τονίστηκε στις παρεμβάσεις είναι η αναγκαιότητα της ύπαρξης και της δράσης του ΜΕΤΑ στην προσπάθεια της πολιτικής ανασυγκρότησης και της μετατροπής του συνδικαλιστικού κινήματος σε ένα κίνημα που να δίνει και να κερδίζει μάχες. Επισημάνθηκε, επίσης, ότι το ΜΕΤΑ είναι μια αναγκαιότητα που έρχεται να καλύψει το κενό που έχουν δημιουργήσει στο κίνημα οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, είναι μια αναγκαιότητα της κοινωνίας που στενάζει κάτω από την πιο βάρβαρη επίθεση όλων των εποχών.
Στη συγκέντρωση, υπήρξαν πολλές παρεμβάσεις από εργαζομένους της ΔΕΗ, η οποία έχει ένα ιδιαίτερο ειδικό βάρος στο νομό Κοζάνης. Για όλα τα θέματα που έθιξαν οι ομιλητές, για όλα τα μεγάλα θέματα που σχετίζονται με την κατάτμηση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, καθώς και με τα μεγάλα εργασιακά προβλήματα προγραμματίζεται Πανελλαδική Σύσκεψη των δυνάμεων του ΜΕΤΑ στη ΔΕΗ που θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων τριών μηνών.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας