Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Η ''παράγκα'' του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, υιοθετεί τις αρχές του Αυριανισμού

Σπύρος Κουβάς
Τάσος Πολατίδης
του Σπύρου Κουταβα, vetonews.gr
Με μια ανακοίνωση μνημείο ανακρίβειας και κίτρινου βερμπαλισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης με δελτίο τύπου καταδικάζει τα τρία κόμματα
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ γιατί λέει ''δεν ψήφισαν πρόταση του ευρωβουλευτή Ν. Μαριά υπέρ των Γερμανικών αποζημιώσεων''.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει ένα γεγονός που δεν υφίσταται, είναι κατασκευασμένο από γνωστούς κουκουλοφόρους του διαδικτύου. Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί μια είδηση ψευδή που αναπαράχθηκε τις προηγούμενες τρεις ημέρες στο διαδίκτυο και δημοσιεύτηκε σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και σε έγκυρα σάϊτ αριστερού προφίλ. Το vetonews δεν αναπαρήγαγε την είδηση θεωρώντας ότι οι διακινητές της στο διαδίκτυο είναι δημοσιογραφικά αναξιόπιστοι.
Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Τάσος Πολιτίδης που είναι και ο συγγραφέας της ανακοίνωσης αβίαστα και ακοπίαστα υιοθέτησε τον διαδικτυακό βούρκο και φαίνεται να επηρεάστηκε από την δήλωση ανακοίνωση στο fb της ανεξάρτητης βουλευτού Κοζάνης Ραχήλ Μακρή η οποία  ανέφερε ακόμη και ονόματα ευρωβουλευτών που ψήφισαν ΝΑΙ και ΟΧΙ στην ψηφοφορία.

Φαίνεται να πείστηκε από τις εκατοντάδες αναφορές αναξιόπιστων δημοσιογραφικών ''αριστερών και ψεκασμένων'' ιστοτόπων απ'όπου πιθανώς να ενημερώνεται.
Θα πρέπει να διέφυγε της προσοχής του η απομαγνητοφωνημένη δήλωση διάψευση της είδησης στο real fm του Δ. Παπαδημούλη που δημοσίευσε η εφημερίδα του κόμματος του Αυγή.
Δεν θα πρόσεξε τις επίμονες ανακοινώσεις των ευρωβουλευτών της ΝΔ που διαψεύδουν με κατηγορηματικό τρόπο και στοιχεία το γεγονός, αδιαφόρησε στην ανακοίνωση διάψευσης των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Διέφυγαν της προσοχής του συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Πολιτίδη οι ανταποκρίσεις από τις Βρυξέλλες δημοσιογράφων με υπογραφή σε επώνυμα έντυπα και εφημερίδες που αποκαθιστούσαν τα γεγονότα ακόμη και τα εκτενή ρεπορτάζ σε πολλά δημοσιογραφικά μπλοκ που περιγράφουν με ακρίβεια τι ακριβώς συνέβη. Τέλος μια τηλεφωνική επικοινωνία με την ομάδα ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα έλυνε κάθε απορία.
Αλλά φαίνεται ότι τα πραγματικά γεγονότα δεν ενδιαφέρουν τον συντονιστή της Π.Ε Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν κρύβει την φιλοδοξία του να καταλάβει μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις προσεχείς εκλογές από την πλευρά της Εορδαίας. Με κυνικό τρόπο σφετερίζεται ακόμη και τους νεκρούς της διπλής σφαγής από τους ΝΑΖΙ και τους ντόπιους συνεργάτες τους στο Μεσόβουνο Εορδαίας προκειμένου να εξιστορήσει το φτηνό πολιτικό του αφήγημα για τα ''γερμανο υπόδουλα κόμματα ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΠΟΤΑΜΙ και τα πρόσωπα που τα υπηρετούν''.
Στον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και μέλος της παράγκας Πτολεμαΐδας Τάσο Πολιτίδη που για μία ακόμη φορά με τα λόγια και τα έργα του εκθέτει τα εκατοντάδες μέλη του κόμματος και που απολογούνται στους δημόσιους χώρους για λογαριασμό του, συνιστούμε να μελετήσει με προσοχή την διπλή σφαγή του Μεσόβουνου. Ειδικότερα το μέρος εκείνο που αφορά τους ντόπιους συνεργάτες της Βέρμαχτ.  
Τέλος, η ανάκληση της ανακοίνωσης από την πλευρά του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πράξη ευθύνης απέναντι στα μέλη του κόμματος, τους ψηφοφόρους και από όσους ζητούν την ψήφο τους στις προσεχείς εκλογές. Το κάναμε λάθος απελευθερώνει ειναι πράξη υπέρβασης απο το χτες.
Ομως, η μη ανάκληση της επίμαχης ανακοίνωσης, θα συνιστά έναν αδίστακτο και βρωμερό Αυρανισμό, που προϊδεάζει για το τι μπορεί να μας περιμένει όταν πρόσωπα με τις παραπάνω ''προδιαγραφές'' βρεθούν στην εξουσία και σε σημαντικές θέσεις ευθύνης της δημόσια ζωής.
Δημοσιεύουμε αυτούσια την ΨΕΥΔΗ ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ
Με μία αχαρακτήριστη πολιτικά στάση και συνεχίζοντας το έργο της εθνικής μειοδοσίας και στο ευρωκοινοβούλιο, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τη συνέργεια του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, που αποκαλύπτεται πλέον πολιτικά, ψήφισαν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην διεκδίκηση των οφειλόμενων γερμανικών αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών.
Είναι ιστορικά και πολιτικά τεράστιες οι ευθύνες της συγκυβέρνησης, η οποία, ακόμη και τώρα, που η χώρα πνίγεται στα χρέη, δεν διεκδικεί από τη Γερμανία τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν στη χώρα μας τα κατοχικά της στρατεύματα.
Τόσα χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας μας από τη γερμανική κατοχή και το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσαν τα στρατεύματά της παραμένει σε εκκρεμότητα. Πρόκειται για ένα τεράστιο εθνικό, οικονομικό και κυρίως ηθικό ζήτημα. Η κυβέρνηση  δεν μπορεί για οποιοδήποτε πολιτική σκοπιμότητα να μην προχωρά στην διεκδίκηση των αποζημιώσεων από τη Γερμανία, η οποία, σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», οφείλει στη χώρα μας.
Η αρνητική ψήφος των απολογητών των μνημονίων αποκτά, σε συνθήκες τροϊκανής «υποδούλωσης» και γερμανικής προκλητικότητας σε βάρος της χώρας μας, μια νέα εθνική, οικονομική και κοινωνική διάσταση. Ιδιαίτερα για την περιοχή μας, λίγες ημέρες πριν τις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα του Μεσόβουνου, η ψήφος αυτή έρχεται να βεβηλώσει την μνήμη των αθώων θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας και να προσβάλει τα μαρτυρικά χωριά της περιοχής μας.
Είναι πλέον υπόλογοι απέναντι στην ιστορία, στους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς που άφησε πίσω της η ναζιστική λαίλαπα και την ελληνική κοινωνία.
Το γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/editorial/item/22813-i-paragka-tou-topikoy-syriza-kozanis-yiothetei-tis-arxes-tou-avrianismoy
vetoΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/editorial/item/22813-i-paragka-tou-topikoy-syriza-kozanis-yiothetei-tis-arxes-tou-avrianismoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας