Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Μήνυμα Ευ. Βενιζέλου για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο, εκτός από κορυφαία
αντιδικτατορική εξέγερση και διαχρονικό σύμβολο αντίστασης και αγώνα, υπήρξε η μήτρα της μεταπολίτευσης, που παρά τα προβλήματα και τις αντιφάσεις της, είναι πάντα η καλύτερη περίοδος του τόπου μετά την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους.
Η κρίση που εκκολάφτηκε στη χώρα επί πολλές δεκαετίες αλλά ξέσπασε τα τελευταία χρόνια έχει θαμπώσει το μεγάλο αυτό πολιτικό κεκτημένο.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η ιστορία των τελευταίων 5 ετών δεν είναι η ιστορία της κρίσης, αλλά της εναγώνιας προσπάθειας ανάσχεσης των συνεπειών της.

Καθήκον και στόχος όλων μας είναι να ξαναενώσουμε το έθνος και την κοινωνία σε μια βάση έντιμη, ειλικρινή και ισότιμη και να προασπίσουμε τη Δημοκρατία μας από ακραίες και μισαλλόδοξες φωνές που, με αφορμή την κρίση, επιδιώκουν να γυρίσουν τον τόπο στις πιο σκοτεινές στιγμές του. Είδαμε όλοι μας άλλωστε πως η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα είναι ένα ανιστόρητο και επικίνδυνο παιχνίδι που οδηγεί σε ένα δημοκρατικό και θεσμικό αδιέξοδο.
Οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να τιμούν την ιστορία τους, αλλά και ότι ξέρουν να αγωνίζονται  ώστε να γυρίσει ο τροχός της ιστορίας που οδηγεί προς την ανάκτηση της θέσης που αξίζει στην Πατρίδα μας μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας