Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Εγκρίσεις επιχορήγησης αντιχαλαζικών δικτύων και αντιβροχικών μεμβρανών από τον ΕΛΓΑ στην Κοζάνη, τη Φλώρινα και άλλες 7 ΠΕ

Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ η επιχορήγηση αντιχαλαζικών δικτύων και συνδυαστικών εγκαταστάσεων αντιβροχικής μεμβράνης και αντιχαλαζικού διχτυού. Ειδικότερα, στην απόφαση περιλαμβάνονται επιχορηγήσεις εγκαταστάσεων αντιχαλαζικών δικτύων σε καλλιέργειες αμπελιών, κερασιάς, βερίκοκου, μήλων, ροδάκινων, αχλαδιών, ακτινιδίου και δαμάσκηνων.
Εγκρίθηκαν 29 αιτήσεις παραγωγών σε 35 αγροτεμάχια σε διάφορες περιοχές της χώρας και ειδικότερα στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ημαθίας, Καβάλας, Κοζάνης, Κορινθίας, Λάρισας, Πέλλας, Τρικάλων και Φλώρινας.
Το συνολικό ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 483.342 ευρώ. Το ποσοστό επιχορήγησης ανέρχεται στο 60% του επιλέξιμου κόστους. Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα μπορεί να γίνει καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014 και οι εγκρίσεις ένταξης των δικαιούχων στο πρόγραμμα θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το Δ.Σ. ύστερα από την αξιολόγηση των αιτήσεων από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΓΑ σύσκεψη με τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων της Κεντρικής Διοίκησης και των Υποκαταστημάτων του Οργανισμού θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 η Διοίκηση του Οργανισμού. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα εξεταστεί η πορεία εκτιμήσεων και κοινοποιήσεων πορισμάτων των ζημιών του 2014, πληρωμών των προγραμμάτων ΠΣΕΑ και διάφορα οργανωτικά θέματα.

Πηγή: agrotypos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας