Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: "Χρήση νέων μεθόδων διάγνωσης ασθενειών που προκαλούνται από την έκθεση σε ίνες Αμιάντου"

Η Ελλάδα ήταν από τις μεγαλύτερες παραγωγούς αμιάντου στον κόσμο τα προηγούμενα χρόνια. Η περιοχή της Κοζάνης είχε και το μεγαλύτερο ορυχείο και εργοστάσιο επεξεργασίας αμιάντου στη χώρα.
Ο αμίαντος χρησιμοποιήθηκε σε πολλά υλικά (αμιαντοτσιμέντο, ελλενίτ, φρένα αυτοκινήτων, μονώσεις σωλήνων κλπ) με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να έχουν εκτεθεί σε ίνες αμιάντου.
Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ θα διεξάγουν μια προοπτική μελέτη με στόχο τη δημιουργία και την αξιοποίηση ενός αποτελεσματικού εργαλείου για την πολύ πρώιμη διάγνωση και έτσι την έγκαιρη θεραπευτική αντιμετώπιση επαγγελματικών παθήσεων που προκαλούνται από τον αμίαντο και η διάγνωση γίνεται αργά επηρεάζοντας την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.
Οι ίνες αμιάντου μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές παθήσεις στον άνθρωπο πολλά χρόνια μετά την έκθεση τους από 17 έως 40.
Η πρώιμη διάγνωση είναι αυτή που μπορεί να βοηθήσει τους παθόντες όπως γίνεται και σε άλλες ασθένειες π.χ. PSA για παθήσεις του προστάτη, Μαστογραφία για παθήσεις του Μαστού κ.λ.π.
Για τους λόγους αυτούς θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στους ενδιαφερόμενους από τον Κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Καθηγητή Βασίλειο Μακρόπουλο.
Η Ημερομηνία διεξαγωγής θα ανακοινωθεί με εκ νέου ενημέρωση.


Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας