Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΕΕΤΕΜ:Μήνυμα για την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο

Το μήνυμα της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου, 41 χρόνια μετά, παραμένει ζωντανό, δεδομένων των πρωτοφανών συνθηκών που βιώνουμε, ως πολίτες και ως έθνος. Το δε σύνθημα των φοιτητών του Πολυτεχνείου για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» είναι και αυτό επίκαιρο, μιας και:
• Η ανθρωπιστική και οικονομική κρίση, την οποία βιώνει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού,
εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται από τα διεθνή χρηματοπιστωτικά κέντρα, έχει οδηγήσει σε φτωχοποίηση των πολιτών και έχει γυρίσει 40 χρόνια πίσω την οικονομία της Χώρας.
• Οι προχειρότητες και οι πειραματισμοί στον χώρο της Παιδείας επιβάλλονταν μέχρι χτες χωρίς τη γνωμοδότηση των αρμοδίων οργάνων (ΣΑΤΕ, ΣΑΠΕ, ΕΣΥΠ κτλ.), μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου σε όλα τα εκπαιδευτικά επίπεδα (σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», προσλήψεις ΕΠ-ΔΕΠ, απολύσεις διοικητικού προσωπικού, κτλ.).
• Η στέρηση κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών, αλλά και η υποχώρηση δημοκρατικών δικαιωμάτων λόγω Μνημονίων, δεν προσομοιάζουν σε ευρωπαϊκό κράτος.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας υπενθυμίζει:
• Ότι ο λαός, μέσω των κοινωνικών του αγώνων, έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα του
• Ότι το πολυτιμότερο κεφάλαιο της κοινωνίας, οι νέοι της, μπορούν να ανατρέψουν κάθε δύναμη που τους στερεί το δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο.
Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ διατρανώνει, μαζί με όλους τους Έλληνες Πολίτες, την πίστη της στα ιδανικά της εξέγερσης των φοιτητών, των σπουδαστών, των μαθητών και εκατοντάδων εργαζομένων κατά της χούντας, θεωρεί τις κινητοποιήσεις εκείνης της περιόδου ως την κορυφαία αντιστασιακή εκδήλωση με μαζικά χαρακτηριστικά και καλεί τους πτυχιούχους μηχανικούς, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την 41η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Η Κεντρική Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας