Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Γευστικές δοκιμές με τα κρασιά των κτημάτων Βογιατζή, Δύο Φίλοι, Στεργίου και Άλφα

της Ι. Παπαδημητρίου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Πολλοί  οινοτουρίστες γεύτηκαν την Κυριακή τα κρασιά των οινοποιείων
Παρότι η χώρα μας συμμετέχει μόλις για δεύτερη χρονιά στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού» με τους «Δρόμους  του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», η ανταπόκριση των επισκεπτών ήταν αναπάντεχα θετική.

Πέρα από τις «Ανοιχτές Πόρτες» του Μαΐου οι φίλοι του κρασιού άδραξαν χθες Κυριακή 9 Νοεμβρίου την ευκαιρία για γευστικές οινικές ξεναγήσεις στο Κτήμα Βογιατζή στο Βελβεντό, στους Δύο Φίλους της Σιάτιστας, στο Κτήμα Στεργιόυ  στη Μεταμόρφωση Καστοριάς και στο Κτήμα Άλφα στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας. Τα τέσσερα  εν λόγω  επισκέψιμα οινοποιεία συνθέτουν  τη «Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών» και μαζί με άλλα δεκατρία τους «Δρόμους  του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» συμμετέχοντας πάλι φέτος στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού».
Κτήμα Βογιατζή - Βελβεντό
Στο Κτήμα Βογιατζή πέρασε κόσμος από Άρτα, Γιάννενα, Βέροια για γευστική δοκιμή κρασιών, τουλάχιστον 100 άτομα δημιουργώντας με την παρουσία τους μια διαφορετική νότα στο οινοποιείο. Απροσδόκητα θετική η προσέλκυση πενήντα περίπου οινοτουριστών στο Κτήμα Στεργίου από ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, όπου κερνιούνταν μαζί με τους οίνους , πίτες, τυράκια, κρύα κρεατικά. Η κ. Αναστασία από το Κτήμα Στεργίου μιλώντας στον «Π.Λ.» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι πρέπει να αγοράζει κρασιά από το οινοποιείο. Θέλει να βλέπει τον χώρο, το κρασί σωστά διατηρημένο.»Ανάλογη η επισκεψιμότητα στο Κτήμα Άλφα με 80 επισκέπτες να κατακλύζουν τον χώρο ερχόμενοι από Κοζάνη, Γιάννενα,  Θεσσαλονίκη.Αν και η ΕΜΥ είχε εκδώσει δελτίο με πτώση της θερμοκρασίας και έντονα καιρικά φαινόμενα, ο κόσμος δεν πτοήθηκε βάζοντας τις βάσεις για να θεσμοθετηθεί η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού» και στη χώρα μας, γιορτή καθιερωμένη από το 2009.
Ι.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας