Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ανοικτή επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης προς τον Υπουργό Υγείας

Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή την περίπτωση της δεκατετράχρονης Ελληνίδας, θύμα κακής οδοντιατρικής περίθαλψης στην γειτονική χώρα των Σκοπίων, που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ όλης της Ελλάδας, και που επιτυχώς αντιμετωπίστηκε από τους συναδέλφους του ΕΣΥ του Μαμάτσιου Νοσοκομείου Κοζάνης κατά πρώτον και Γ.Ν.Θ. Παπανικολάου κατά δεύτερο.
Αντιμετωπίζοντας δε σωρεία ανάλογων περιστατικών στην καθημερινότητα της άσκησης του οδοντιατρικού επαγγέλματος, οι οδοντίατροι της Βόρειας Ελλάδας, και ιδιαίτερα της Κοζάνης τους οποίους εκπροσωπούμε έχουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:
 Έχει καθυστερήσει ενα χρόνο η έναρξη της οδοντιατρικής περίθαλψης απο τον ΕΟΠΥΥ .
Είναι προσβλητικό για όλον τον κλάδο το ποσό των 60.000.000 € που έχει διατεθεί για τον προϋπολογισμό του 2014, διότι αντιστοιχούν 6,00 € οδοντιατρικής περίθαλψης για κάθε Έλληνα.
Και ενώ εξουσιοδοτήθηκε η Ε.Ο.Ο. για βελτίωση των παροχών με συνοδά αιτήματα του κλάδου οι προκάτοχοί σας, και οι διαχρονικοί πανταχού παρόντες σύμβουλοί σας χειροτέρευσαν τα οικονομικά δεδομένα της Οδοντατρικης Περίθαλψης
Η καθυστέρηση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση δήθεν ασφαλιστικών οδοντιατρικών προγραμμάτων απο μη έγκυρους οργανισμούς (όρα κάρτες με ψευτοπαροχές), κατάσταση που δεν προάγει την οδοντιατρική περίθαλψη στην χώρα μας, και αφ’ ενός μεν αφρικανοποιεί τους ασφαλισμένους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ και αφ’ ετέρου δε, στέλνει στην ήμι- απασχόληση το σύνολο τω Ελλήνων οδοντιάτρων.
Παράλληλα εξωθεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού και όχι μόνο της Β. Ελλάδας, προς ανεύρεση παρηγορητικής Οδοντιατρικής φροντίδας σε όμορα κράτη με μοναδικό κριτήριο την φθηνή τιμή.
Με αφορμή την οικονομική κρίση οι Έλληνες οδοντίατροι συμπίεσαν τις αμοιβές έως εκείνου του σημείου που επιτρέπει η ανελαστικότητα της βαρύτερης φορολογίας που επιβλήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από την  Πολιτεία.
Κύριε Υπουργέ,
Μετά τις επιτυχείς περικοπές στο πάρτι των υπόλοιπων ιατρικών ειδικοτήτων, και με δεδομένο το επιτευχθέν πρωτογενές πλεόνασμα και προς αποφυγή περιστατικών της πρώτης παραγράφου, θα έπρεπε να αναθεωρήσετε την οδοντιατρική  πολιτική σας μέσω του ΕΟΠΥΥ και να παρέχετε στον Ελληνικό λαό την Οδοντιατρική περίθαλψη που του αξίζει, προστατεύοντας παράλληλα τον Έλληνα Οδοντίατρο.

Μετά τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ                                                 ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας