Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Η Τάσα Σιόμου, η μοναδική «Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης» σε όλη την Ελλάδα

Από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Λόγω της διαφωνίας των περιφερειακών παρατάξεων δεν εκλέχθηκε «Συμοπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης»  σε καμία από τις 12 άλλες περιφέρειες  της χώρας παρά μόνο στη Δυτική Μακεδονία.

Ενώ ο νεοσύστατος θεσμός ξεκίνησε με το «Συπαραστάτη του Πολίτη» στην Περιφέρεια Αττικής και Πελοποννήσου , σήμερα παραμένει σε εφαρμογή μόνο  στη Δυτική Μακεδονία.
Η Τάσα Σιόμου ενόψει της παρουσίας της Εθνικής Συνηγόρου του Πολίτη κ. Καλλιόπης Σπανού τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, δέχτηκε προσωπική πρόσκληση να παρευρεθεί στη συζήτηση και την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου. 
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Νόμο 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», ο περιφερειακός συμπαραστάτης δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών της περιφέρειας, των νομικών της προσώπων και επιχειρήσεων και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα ημερών στους διοικούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας