Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Εκπαιδευτικοί από τη Βουλγαρία στο Γυμνάσιο Αιανής

Το Γυμνάσιο της Αιανής, είχε την τιμή να φιλοξενήσει στο χώρο του ογδόντα εκπαιδευτικούς από τη Βουλγαρία το διάστημα 31/10/2014 - 02/11/2014.
Η επίσκεψη των εκπαιδευτικών από την περιοχή του Χισάρ και την ευρύτερη περιοχή της Βάρνας εγκαινιάζει μια νέα περίοδο συνεργασίας του Γυμνασίου Αιανής με τους εκπροσώπους της γειτονικής χώρας. Η συνάντηση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της αδελφοποίησης της Αιανής με την πόλη του Χισάρ και στη γενικότερη αντίληψη της συνεργασίας και επικοινωνίας με τον πολιτισμό των άλλων χωρών και κυρίως των όμορων, που διέπει τους κατοίκους της Αιανής.

Οι εκπαιδευτικοί των δύο χωρών συζήτησαν για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα και τα δύο εκπαιδευτικά συστήματα, τα οποία τελούν υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις λύσεις που μπορούν να προταθούν και εντόπισαν τις προοπτικές συνεργασίας είτε μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής καθηγητών και μαθητών είτε μέσα από τις διμερείς σχέσεις, στις οποίες εντοπίζεται μια ιστορική συνέχεια.
Οι φιλοξενούμενοι αφού ξεναγήθηκαν στο χώρο του Γυμνασίου Αιανής περιηγήθηκαν στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής και στην πόλη της Κοζάνης. Απόλαυσαν την ελληνική κουζίνα και το απόγευμα του Σαββάτου, το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Αιανής έδωσε χορευτική παράσταση προς τιμή τους, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου Αιανής. Οι κυρίες των συλλόγων από την Αιανή και την Καισαρειά, διακατεχόμενες από την κουλτούρα της φιλοξενίας του τόπου, ετοίμασαν εδέσματα με τα οποία υποδέχτηκαν τους επισκέπτες.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη του συνδέσμου αδελφοποίησης των πόλεων της Αιανής και του Χισάρ (απελθόντες Δήμαρχοι της Αιανής), ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης κος Αντώνης Κύρινας εκ μέρους του Δημάρχου Κοζάνης.

                                                                                         Ο Δντης

                                                                                       Μιχάλης Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας