Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Ενημερωτική συνάντηση για την βιομάζα και την βιοενέργεια

 Ενημερωτική συνάντηση με θέμα την αξιοποίηση της βιομάζας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου μεταξύ του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου, των Αντιδημάρχων Φώτη Ζυγούρη, Σταύρου Παπαδόπουλου, Νίκου Τέτου και στελεχών του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας.

 Η ενημέρωση έγινε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ProforBioMed, στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την αξιοποίηση της υπολειμματικής βιομάζας για παραγωγή ενέργειας. Ως αποτέλεσμα του έργου προέκυψε το ClusterΒιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας με στόχο την προώθηση της Έρευνας και της Ανάπτυξης, καθώς και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στους τομείς της βιοενέργειας και του περιβάλλοντος, με σκοπό την ενίσχυση της ‘πράσινης’ οικονομίας στη Δυτική Μακεδονία.
 Τόσο ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού όσο και οι τρεις αντιδήμαρχοι, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας, καθώς οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας βρίσκονται στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. Το επόμενο διάστημα συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι επαφές με τους ιθύνοντες του Cluster με κύριο στόχο την βιώσιμη και αειφόρο αξιοποίηση της βιομάζας στην περιοχή και την υλοποίηση ενεργειακών έργων στα δημοτικά κτίρια του Δήμου.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ως ποτε ρε τζιτζικια θα βλεπετε την περιοχη των καμβουνιων σαν το φτωχο συγγενη του δημου;μηπως εχετε την εντυπωση οτι κατοικουν ειθαγενεις στα καμβουνια;Δισερη χτυπα τη γροθια στο μαχαιρι και στειλε τους στο διαβολο!!!!αντε ρε κατα καυμενα σερβια και καμβουνια τι σας εμελε να παθετε!!!!καμαρωστε τους εκπροσωπους του δημου!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ως ποτε ρε τζιτζικια θα βλεπετε την περιοχη των καμβουνιων σαν το φτωχο συγγενη του δημου;μηπως εχετε την εντυπωση οτι κατοικουν ειθαγενεις στα καμβουνια;Δισερη χτυπα τη γροθια στο μαχαιρι και στειλε τους στο διαβολο!!!!αντε ρε κατα καυμενα σερβια και καμβουνια τι σας εμελε να παθετε!!!!καμαρωστε τους εκπροσωπους του δημου!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΣΕΡΗ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΡΥΓΜΕΝΟ ΤΑ ΜΥΑΛΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΔΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΚΟΜΑ

NEWS BURN είπε...

okokokooo

NEWS BURN είπε...

Καλημέρα σε όλους, πρώτη φορά γραφώ στο δικό σας blog.
Θλίβομαι με τα τόσα σκληρά και προσβλητικά σχόλια που αναρτούν και
για τον Κ.Κωνσταντοπουλο και για τον Κ.Κοσματοπουλο.
Νομίζω ότι με τα όσα ζούμε και βιώνουμε φταίμε και εμείς και αυτοί.
Για να μην γίνομαι βαρετός, θα ήθελα να πω μόνο ότι, δυστυχώς
Πέφτουμε στην ίδια παγίδα που κάποιοι θέλουν και δημιουργούν.
Μην απαντάτε στα σχόλια ορισμένων και μην δίνετε τροφή για κάποιους που περιμένουν
να δουν τον τόπο μας να υποβαθμίζετε και να νοσεί.
Κάντε διάλογο συζητήστε, συμμετέχετε στα δημοτικά συμβούλια ακούστε τους
Πείτε την γνώμη σας, εμείς επιλεξαμε για το ποιος θα διοικήσει, εμείς μπορούμε να αναιρέσουμε αυτήν την ψήφο, εμείς θα επιλέξουμε τους επόμενους, εμείς θα καθορίσουμε για το πώς θα ζούμε, και θα βιώνουμε την καθημερινότητα μας στον τόπο μας.
Υ.Γ. Κάποιοι και από την πρώην διοίκηση και από την νυν κάποιοι, κομίζουν ότι οι δημότες δεν καταλαβαίνουν, δεν τους ενδιαφέρει, δεν θέλουν να εκτεθούν, (ορισμένοι) Μέγα τραγικό
Λάθος, μην υποτιμάτε κανέναν, είστε εκεί για να βοηθήσετε στα προβλήματα του κάθε δημότη, μην υποτιμάτε…. μην υποτιμάτε….. έχουν αλλάξει τα πράγματα ο νοών νοείτε.
Σας ευχαριστώ, ο δήμος μας έχει πολλά να δώσει, με σωστοί διαχείριση, δουλειά και
ενότητα σαν δήμος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα,

Ανώνυμος είπε...

μια χαρά καταλαβαίνουν οι δημότες !και τους ενδιαφέρει !ας τους ακούγαν κιολας καλά θα ηταν!τέλος πάντων 5 χρόνια είναι υπομονή!αλλά δεν γίνεται να μη μιλάς κιολας και να ανέχεσαι την εξουσία βουβός!

Ανώνυμος είπε...

ti sinantisi eprepe na tin kanoun me fagopoti pios ha ta plirosi auta pali o dimos ;;; kai meta miloun yia sovarotita.auti pou fonazan gia auta den ta vlepoun.;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι να ρθει η βιοενέργεια ή το φυσικό αέριο που λεει ο Αγραφιώτης σήμερα σε άρθρο του ας βολευτούμε με το φυσικό αέριο του κοσματόπουλου και των συνεργατών του. παράγουν όλοι μπολικο. Μαλιορα, Ρίστα , Βλατή, Τέτος, Μπάτης.

Το Προφίλ μας