Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ο κομπογιαννίτης

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
“15χρονη πέθανε μετά από επίσκεψη σε Αλβανό οδοντίατρο” διαβάζουμε τους τίτλους στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Είναι, μάλιστα, αυτή, η πολλοστή - η πρώτη με ολέθρια αποτελέσματα δυστυχώς- περίπτωση ασθενή που ζητάει οδοντιατρική κάλυψη στις γειτονικές χώρες. Καθημερινά δεκάδες άνθρωποι αναχωρούν για Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία, όπου συνδυάζουν τα σφραγίσματα με αγορές στα κοντινά πολυκαταστήματα.

Με εξαίρεση, όμως, τα λίγα ρεπορτάζ που έγιναν εμπεριστατωμένα και έμειναν στην ουσία του θέματος που είναι η σωστή επιλογή γιατρού, το πλήθος των δημοσιευμάτων στάθηκε, όπως πάντα, στους “πιασάρικους” τίτλους.
Ο Αλβανός, Βούλγαρος ή Σκοπιανός κακός γιατρός είναι το ίδιο επικίνδυνος με τον Eλληνα κακό γιατρό. Επίσης, όσο κι αν δεν θέλουμε να κακοκαρδίσουμε τους συμπολίτες μας, έχουν τις δικές τους ευθύνες, επιλέγοντας τους συγκεκριμένους γιατρούς. Τρίτον και σημαντικότερο, δεν έχει διερευνηθεί αν σε όλες τις περιπτώσεις οι επιπλοκές οφείλονται σε ανεπάρκεια των γιατρών ή σε άλλους παράγοντες.
Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι οι ταμπέλες, αλλά η σωστή ενημέρωση των πολιτών για θέματα που αφορούν στην υγεία τους. Οι κομπογιαννίτες είναι πολλοί και δεν βρίσκονται μόνο εκτός συνόρων. Γι’ αυτό καλά θα κάνουν και οι εγχώριοι να αυξήσουν την ενημέρωση και να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη σε θέματα που αφορούν στη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας