Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Κουκουλόπουλος: «Η προσπάθεια μας για στήριξη της κτηνοτροφίας είναι συνεχής».

Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα το πρωί  με τις  Γενικές Διευθύνσεις  Κτηνιατρικής και  Ζωικής Παραγωγής υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλο εξετάσθηκαν τα θέματα καταγραφής του ζωικού κεφαλαίου στην κτηνιατρική βάση δεδομένων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι κτηνοτρόφοι στην απογραφή των ζώων τους για το 2014 και ειδικότερα εκείνοι που είναι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης και των ποιοτικών παρακρατημάτων στα αιγοπρόβατα και τα βοοειδή.


Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και το θέμα της μετακίνησης των ζώων από πεδινούς σε ορεινούς βοσκότοπους που συνέπεσε με τα μέτρα περιορισμού της μετακίνησης των ζώων, λόγω της ασθένειας του καταρροϊκού πυρετού. Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν  από όλες τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της χώρας εκδόθηκαν αποφάσεις περιορισμού των μετακινήσεων σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ υπήρξαν και εσπευσμένες επιστροφές των ζώων για καλύτερη παρακολούθηση της εξέλιξης της ασθένειας.

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση. «Η προσπάθεια μας για στήριξη της κτηνοτροφίας είναι συνεχής. Στα πλαίσια αυτά καλούμε τους κτηνοτρόφους να απογράψουν όσο πιο έγκαιρα γίνεται το ζωικό τους κεφάλαιο και πάντως πριν την καταληκτική ημερομηνία που είναι η 15.12.2014, ώστε να τους καταβληθούν έγκαιρα τα ποσά της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2014, καθώς και των ποιοτικών παρακρατημάτων.
Ειδικότερα για τους δικαιούχους εξισωτικής αποζημίωσης αυτό πρέπει να γίνει μέχρι 30.11.2014 ώστε η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης να γίνει  μέχρι 31.12.2014. Επίσης με βάση τα στοιχεία των υπηρεσιών του ΥπΑΑΤ η μη ολοκλήρωση των μετακινήσεων των ζώων, λόγω των μέτρων για τον καταρροϊκό  πυρετό, δεν θα αποτελεί κριτήριο απόρριψης της αίτησης Εξισωτικής Αποζημίωσης 2014».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας