Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Δ.Τ. Διεθνές Συνέδριο “ITS and Smart Cities 2014 ”

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλός, κήρυξε σήμερα την έναρξη των εργασιών στο Διεθνές Συνέδριο “ITS and Smart Cities 2014 ” που πραγματοποιείται στην Πάτρα και διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών Ελλάδος
και με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Υφυπουργός μεταξύ άλλων ανέφερε:
“Καθώς τα σύγχρονα μεταφορικά συστήματα εμφανίζουν άλλοτε σημαντικές ελλείψεις και άλλοτε κορεσμό, οι Εφαρμογές των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών δίνουν λύση σε πολλές περιπτώσεις, εξοικονομώντας κόστος και χρόνο, προάγοντας την ασφάλεια, την υγεία και οπωσδήποτε την ικανοποίηση των μετακινούμενων .
Από την χρήση των Ευφυών Συστημάτων ωφελούνται όλοι,  είτε πρόκειται για διαχειριστές υποδομών είτε για επαγγελματίες ή ακόμη για απλούς χρήστες”.
Τόνισε ακόμη ότι:
“Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων , κατανοώντας την ανάγκη για τη δημιουργία ενός δυναμικού συστήματος μεταφορών, εκπόνησε για πρώτη φορά δύο πολύ σημαντικές δράσεις που αναμένεται να σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή για όλους τους εμπλεκόμενους στον Τομέα των Ευφυών Συστημάτων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για :
1.     Την Εθνική Στρατηγική
2.     Την Εθνική Αρχιτεκτονική για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών 
για την εκπόνηση των οποίων, τον Απρίλιο του 2014 υπέγραψα την συγκρότηση δύο Ομάδων Εργασίας υπό τον Συντονισμό του Υπουργείου και με την συμμετοχή ειδικών από τον χώρο της έρευνας , των Πανεπιστημίων, του δημοσίου, της αγοράς και των χρηστών ITS.
Ήδη, η Εθνική Στρατηγική βρίσκεται ανηρτημένη στην ιστοσελίδα  του Υπουργείου για ανοιχτή και δημοσία διαβούλευση και η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και καλώ όλους  να συμβάλλουν  στη διαμόρφωση των εθνικών αυτών υποδομών υψίστης σημασίας, συμμετέχοντες στις ανοιχτές διαδικασίες  διαβούλευσης εκφράζοντας τις θέσεις τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας